Наказание грози Тодор Батков, разбра БЛИЦ. Синдикатът на футболните съдии в България е депозирал жалба срещу адвоката до Дисциплинарната комисия към БФС, която ще заседава утре. Причината за реакцията на защитниците на родните рефери са поредните нападки на Батков към съдиите. Адвокатът си позволи да критикува реферите след мача с Литекс, който "Левски" спечели с 2:1.

"Продажни чернодрешковци", са думите на Батков, които нищо чудно да му издействат парична санкция от БФС.

Съдийският синдикат отдавна предупреди хората от клубовете да не коментират изявите на реферите, тъй както те не коментирали играта на футболистите.

Наставникът на Берое Ивко Ганчев обаче също не се вслуша в препоръката на сдружението към КТ "Подкрепа", защитаващо интересите на футболните съдии. Именно заради това сега спецът също като Батков може да получи парична санкция. Ганчев нарече "безобразен" Таско Тасков, който ръководи загубата на Берое с 1:2 от Черно море на "Тича". Съдийският синдикат е депозирал жалба в БФС и срещу него, както и срещу Георги Петков. Вратарят на Славия пък си позволи да обиди рефера от двубоя в Ловеч, в който играчите на Литекс му вкараха 5 гола.

"Един престъпник даде дузпа срещу нас!", коментира Георги Петков за Радан Мирянов.

БЛИЦ припомня, че през пролетния полусезон Съдийският синдикат беше депозирал жалби в БФС срещу Стойчо Младенов и Димитър Димитров-Херо за техни нападки срещу реферите, след което и двамата треньори бяха наказани от Дисциплинарната комисия.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА