Защитникът на националния отбор Веселин Минев бе наказан от Дисциплинарната комисия на ФИФА за 2 мача от световните квалификации. Така 31-годишният ляв бранител отпада от състава на селекционера Любослав Пенев за предстоящите мачове с Дания в петък (12.10.) и Чехия (16.10).

Освен санкцията, Минев ще трябва да плати и глоба от 5000 швейцарски франка, както и още 1000 франка разноски по откритата в Цюрих дисциплинарна процедура срещу него. Селекционерът на България Любослав Пенев все още обмисля дали да повика нов футболист на мястото на Минев. Треньорът събра 25 играчи на лагер в Правец, но халфът Светослав Дяков също е наказан заради червения картон срещу Армения.

В информацията не е уточнена причината за санкцията на защитника. Вероятно става въпрос за жалба, подадена от Армения. Нашите победиха с 1:0 през септември на Националния стадион “Васил Левски”. В 71-ата минута Веселин Минев скочи да защитава фаулирания си брат - Йордан, последва и включване на Николай Михайлов, който също удари арменски футболист. Сдърпването прерасна в сбиване, в което участваха всички играчи. Червени картони получиха Светослав Дяков и Маркос Пицели. Явно арменците са подали жалба за действията на Минев или делегатът е описал случая, от което е последвало и наказанието.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В НАШАТА ГРУПА