Христо Веселинов от София е първият шампион в играта БЛИЦ ГЕЙМ. Той спечели титлата след интересна надпревара с Павлин Ваковски от Бургас във финалния тур, проведен днес в редакцията на БЛИЦ. Трети остана Станимир Симеонов (Пловдив), четвърта е единствената дама в заключителната фаза – Мария Янкова (София), а пети е Данаил Кисов (София).
 
Финалният кръг се проведе в присъствието на елитна комисия в лицето на популярния не само в България спортен журналист и най-добър футболен статистик у нас – Румен Пайташев, енциклопедиста Красен Стойчев (топиграч на десетилетието в “Стани богат), една от водещите журналистки Анелия Попова  и главния редактор на спортния отдел на БЛИЦ Румен Илиев.

3_19.jpg
* Шефът на спортния отдел на БЛИЦ Румен Илиев връчва статуетката на победителя в БЛИЦ ГЕЙМ Христо Веселинов.
 
Състезателите трябваше да се справят с 20 въпроса (еднакви за всички), като при първите 15 те разполагаха с четири вероятни отговора. Всички те заставаха един по един срещу комисията и имаха по 30 секунди за размисъл.
 
След края на играта Христо Веселинов и Павлин Ваковски записаха еднакъв брой точки – по 45. Станимир Симеонов и Мария Янкова останаха с по 40, а Данаил Кисов – с 35.
 
Наложи се “изпълнение на дузпи”, т.е. задаването на по 5 допълнителни въпроса.   В спора за първото място Христо Веселинов отговори с един въпрос повече от Павлин Ваковски и напълно заслужено триумфира с голямата награда – екскурзия до Барселона чрез фирма “Галера” и посещение на голямото дерби Барса – Реал (Мадрид) на 7 октомври на стадион “Камп Ноу”.
 
Павлин Ваковски също заслужи овации, като на него съвсем малко не му достигна да стъпи на върха.
 
Много силно се представи и Станимир Симеонов от Пловдив, който по време на играта бе заедно със своята красива дъщеричка Станимира, послужила му като талисман. Тъй като и Станимир Симеонов, и Мария Янкова също имаха еднакъв брой точки (по 40), тук също се наложи на викаме на помощ “дузпите”. При допълнителните въпроси Станимир Симеонов показа повече знания и с право финишира на третото място. Интересното е, че той имаше най-много верни отговори при най-трудните въпроси, но като цяло над всички бе Христо Веселинов.
 
БЛИЦ поздравява и единствената дама – Мария Янкова за силното й представяне, както и петия в крайното класиране Данаил Кисов.
 
Нашата редакция благодари на всички, които участваха в първия сезон на БЛИЦ ГЕЙМ, продължил от 19 април до 23 септември. Над 13 хиляди души пробваха своя късмет. 3011 от тях успяваха да стигнат до финал или да спечелят онлайн-играта. Накрая оцеляха най-знаещите, най-можещите и най-упоритите. А от тях най-добър бе Христо Веселинов, който така или иначе бе лидер в онлайн-играта.

4_7.JPG
* Футболният статистик номер 1 Румен Пайташев награждава втория в класирането Павлин Ваковски.

5_10.jpg
Топиграчът от "Стани богат" Красен Стойчев връчва наградата на третия в класирането Станимир Симеонов.

5_11.jpg
* Мария Янкова учуди комисията с футболните си познания.

6_6.jpg
* Данаил Кисов се задоволи с петото място в крайното класиране.