С човек по-малко Спортинг (Лисабон) удържа домакинско нулево равенство срещу Базел в мач от Група “G” на Лига Европа. Шандао от състава на “зелено-белите” беше изгонен в 50-ата минута.
 
Това беше петата среща между двата за последните 5 години. За разлика от предишните случаи, в които “лъвовете” записаха победи без допуснат гол, сега португалците трябваше да се борят да не загубят. Те сториха това отново без да получат попадение във вратата си.
 
Елиаш, Рики ван Волфсвинкел и Седрик пропуснаха добри възможности за Спортинг. Най-чистото положение за Базел се откри пред Алксандър Драгович, който се оказа непокрит на далечната греда при центриране на Александер Фрай от фаул, но с глава би над вратата.
 
През второто полувреме Марсело Диас разтърси рамката на вратата на Руи Патрисио, след като ударът му се отби в напречната греда. Четвърт час преди края Ван Волфсвинкел би неточно покрай вратата на Ян Зомер.
 
В другия мач от групата белгийският Генк стартира с убедителна победа над Видеотон, след като се наложи с 3:0. Точни бяха Йеле Восен, Томас Буфел и Бенджамин де Кульор.

ГРУПА “G”
genk.jpg1vid.jpgГенк – Видеотон 3:0
1:0 Йеле Восен (22), 2:0 Томас Буфел (78), 3:0 Бенджамин де Кульор (90)



 
1.jpgbasel.jpgСпортинг (Лисабон) - Базел 0:0