Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Миньор (Перник) има нов треньор. Ръководството на клуба реши да приеме оставката на Стойчо Стоев. Новият наставник на "жълто-черните" е Николай Тодоров-Кайзера, който досега беше помощник-треньор.

Раздялата на Стоев с клуба от Перник идва след тежката загуба с 1:5 от Локомотив (Пловдив) в последния кръг. Още след мача на "Лаута" наставникът сподели, че си подава оставката, след което ръководството прави опити да го задържи, но неуспешно.3_13.jpg

"Днес, 18.09.2012 г. се проведе заседание на ръководството на ПФК Миньор. Беше решено да бъде приета оставката на старши треньора Стойчо Стоев. Всички членове на ръководството изразиха благодарност за досега свършената работа на длъжността старши треньор от Стойчо Стоев, като това бе прието и за официално становище на ръководството. За старши треньор на Миньор от 18.09.2012 г. е назначен Николай Тодоров, досегашен помощник-треньор", информираха от пернишкия клуб.

Помощниците на Кайзера ще бъдат назначени в четвъртък. На 26 септември Николай Тодоров ще навърши 48 години. Той е бивш старши треньор на Спортист (Своге) и Велбъжд (Кюстендил).

Тодоров е играл в Добруджа, ЦСКА, "Левски", Локо (Сф) и Септември, във френските Монпелие и Кан, турския Саръер и кипърския Анортозис. С "Левски" 3 пъти е шампион на страната и 3 пъти носител на националната купа, бивш национал, бивш помощник-треньор на "сините" и бивш играещ треньор на Септември (Сф).

Раздялата на Стойчо Стоев с Миньор е втората треньорска рокада от началото на сезона в "А" група. Както е известно, още на старта Яков Папарков напусна Пирин (Гоце Делчев) въпреки победата с 2:1 именно срещу "жълто-черните" от Перник. Дни по-късно начело на новака в елита застана Тенчо Тенев.