Oпитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Шампионът Лудогорец продължи победната си серия и в Ловеч, където спечели с 2:0 гостуването на Литекс. Точни в дербито на 5-ия кръг на "А" група бяха Емил Гъргоров и Мичел Бургзорг. За селекцията на Ивайло Петев това беше пета поредна победа в новото първенство. Загубата пък е първа за "оранжевите".

Мачът в Ловеч беше доста оспорван. В отделни периоди възпитаниците на Христо Стоичков успяваха да надиграват гостите от Разград и да създават повече голови положения от тях. "Оранжевите" обаче не съумяха да отбележат при нито една от ситуациите пред Иван Чворович, докато опитните играчи на Лудогорец се възползваха от две грешки на колегите си от Литекс и логично стигнаха до успеха.

Христо Стоичков излезе без промени в титулярната единадесеторка, на която залага основно от началото на сезона. Националът Георги Миланов започна на левия фланг, а в помощ на Герасим Заков бе прикрепен Армандо Ваюши.

Без излишно бавене и разузнаване, двата тима се захапаха здраво от самото начало. Първи до по-сериозна голова опасност стигнаха "оранжевите". В 7-ата минута Заков пусна топката в наказателното поле към Галин Иванов, който стреля от движение, но Чворович сигурно спаси.

В 15-ата обаче гостите ликуваха. Отбраната на Литекс не съумя по най-добрия начин да изчисти топката пред пеналта и тя се озова в Емил Гъргоров, който с премерен шут откри резултата - 0:1.

Попадението не пречупи устрема на "оранжевите", които на свой ред създадоха две отлични ситуации. В 33-ата минута след перфектно разиграване на статично положение, Заков стреля силно, но Чворович пак беше на мястото си и отрази. Две минути по-късно защитата на Лудогорец отново се пропука. Ваюши отне топката и я пусна към Заков, който обаче не успя да нанесе точен удар и изпусна да изравни.

Второто полувреме започна по подобен начин, по който завърши първото. Литекс непрестанно атакуваше, а Лудогорец се защитаваше с всички сили. В предни позиции обаче "оранжевите" бяха неточни и разконцентрирани в завършващата фаза. Положения изпуснаха Заков и Галин Иванов, който от непосредствената близост не успя да овладее топката и да разстреля от упор Чворович. Постепенно в игра се появиха и новите попълнения Исмаил Иса и Едон Хасани, както и нападателят Костадин Башов, с които Стоичков потърси допълнителна мощ в атаката. При повече късмет и шанс Иса можеше да се разпише красиво със задна ножица още при първото си докосване на топката.

В 71-ата минута Лудогорец нанесе своя решителен удар. Появилият се на смяна Мичел Бургзорг се разписа - 0:2. Мирослав Иванов напредна, центрира към холандеца, който стреля силно. Бодуров застана на пътя на топката, а след рикошета в него тя стана неспасяема за Илко Пиргов и попадна в мрежата му.

Това попадение окончателно прекърши "оранжевите", които до края така и не успяха да вкарат поне почетно попадение.

Мачът по минути - ТУК

ЛИТЕКС - ЛУДОГОРЕЦ 0:2
0:1 Емил Гъргоров (16), 0:2 Мичел Бургзорг (71)
lit.jpg
ЛИТЕКС: 1.Илко Пиргов, 4.Васил Божиков, 16.Страхил Попов, 18.Илия Миланов, 33.Николай Бодуров, 21.Александър Цветков, 23.Небойша Йеленкович, 17.Георги Миланов (76-24.Едон Хасани), 77.Галин Иванов, 10.Герасим Заков (64-9.Исмаил Иса), 14.Армандо Ваюши (77-20.Костадин Башов)
Резерви: 30.Евгени Александров, 2.Кирил Динчев, 6.Симеон Славчев, 8.Никола Колев, 9.Исмаил Иса, 20.Костадин Башов, 24.Едон Хасани
Треньор: Христо Стоичков
ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 91.Иван Чворович, 5.Александър Барт, 25.Йордан Минев, 33.Любомир Гулдан, 80.Жуниор Кайсара, 8.Станислав Генчев, 18.Светослав Дяков, 84.Марселиньо, 22.Мирослав Иванов, 73.Иван Стоянов, 23.Емил Гъргоров
Резерви: 1.Урош Голубович, 4.Теро Мантула, 6.Георги Костадинов, 11.Жуниор Кишада, 14.Мичел Бургзорг, 99.Франк Гела, 9.Роман Безяк
Треньор: Ивайло Петев

Ловеч, Градски стадион
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Илия Миланов, Костадин Башов (Литекс); Станислав Генчев (Лудогорец)