Перу поднесе сензация, успявайки да завърши 1:1 с Аржентина в мач от 7-ия кръг на световните квалификации в зона Южна Америка. Така домакините прекъснаха победната серия на Лионел Меси и компания. Преди двубоя в Лима Аржентина имаше 3 поредни успеха. След равенството обаче "гаучосите" вече са само с 1 точка повече от преследвачите Колумбия и Еквадор. Аржентина има 14, докато колумбийците и еквадорците са с по 13, Перу пък е със 7 в актива си.

Домакините на "Естадио Насионал де Лима" показаха доста силна игра и на моменти дори успяваха да надиграват аржентинците. Още във 2-ата минута Перу можеше да поведе в резултата, но Клаудио Писаро пропусна дузпа, която беше отсъдена за нарушение  срещу а за нарушение срещу звездата Джеферсън Фарфан. Ударът на 33-годишния нападател на Байерн (Мюнхен) от бялата точка беше спасен от вратаря на "гаучосите" Серхио Ромеро.

В 22-ата минута обаче домакините откриха резултата. Разписа се 23-годишният футболист на Айнтрахт (Франкфурт) Карлос Замбрано. В 37-ата точен за Аржентина беше Гонсало Игуаин. Малко преди почивката Езекиел Лавеци имаше възможност да реализира, но не успя.

През второто полувреме домакините бяха по-активните на терена, организираха по-интересните атаки, нов гол обаче не падна. В 55-ата минута пък гредата спаси Аржентина след удар на Луис Рамирес. След това перуанците имаха още няколко нелоши възможности, но в края на мача можеше и да бъдат наказани за пропуските си, ако Маркос Рохо се беше разписал, след като засече с глава центрираната от корнер топка.

Звездата на Барселона и световния футбол Лео Меси беше неузнаваемo слаб в този мач. Носителят на "Златната топка" не успя да помогне на Аржентина да си тръгне с трите точки от Перу. А само преди няколко дни Меси се представи на висота и вкара едно от попаденията при успеха с 3:1 над Парагвай.