Звездата на холандския национален отбор и Манчестър Юнайтед Робин ван Перси получи контузия в бедрото по време на мача с Унгария в Будепеща. Световната квалификация завърши с категорична победа за “лалетата” с 4:1, но тази вест вгорчи донакъде радостта в щаба им.

Ван Перси бе заменен принудително на полувремето от Клаас Ян Хунтелаар. Според първоначалните лекарски мнения Ван Перси е получил разтежение. „Замених Робин като предпазна мярка. Не исках да рискувам. Контузията не изглежда да е сериозна, но ние не може да бъдем сигурни. Не искахме да поемаме никакви рискове“, коментира новият селекционер на холандците Луис ван Гаал след мача.

Иначе гостите бяха пълни господари на терена на “Ференц Пушкаш” Джърмейн Ленс още във 3-ата минута, но Балаш Джуджак изравни от дузпа в 7-ата. Бруно Мартинс (19) отново изведе Холандия напред в резултата покачи, преди отново Ленс, който е съотборник на нашия Станислав Манолев в ПСВ Айндховен, да вкара за 1:3. 25-годишният нападател асистира и на резервата Хунтелаар за четвъртия гол.