Украйна изненада Англия насред “Уембли”. Световната квалификация от група "Н" завърши 1:1, като гостите дори могат повече да съжаляват за изпуснатата победа. Селекционерът на "трите лъва" Рой Ходжсън имаше куп проблеми за решаване преди първия съдийски сигнал. Фил Ягиелка замени контузения Джон Тери в титулярния състав, а Лейтън Бейнс отново получи доверието на треньора и зае мястото на друг футболист със здравословни проблеми (Ашли Коул). В атаката на тима пък започна сам на върха Джърмейн Дефо, който бе подкрепен от младока Том Клевърли. 

В 39-ата минута украинците поведоха чрез Евгений Коноплянка. Халфът, който се превърна в една от сензациите на Евро 2012, проби през центъра и със силен шут от близо 30 метра препарира безпомощния страж Джо Харт. Англичаните се хвърлиха в отчаяни атаки, но срещнаха организиран отпор от отбора на Олег Блохин.

Чак в 87-ата минута защитникът Хачериди игра с ръка в своето наказателно поле и съдията Джунейт Чакър от Турция побърза да посочи бялата точка – дузпа за Англия! Ветеранът Франк Лампард я изпълни хладнокръвно и изравни с третия си гол от старта на кампанията. В предишния мач срещу Молдова легендата на челси заби два при успеха над Молдова с 5:0 в Кишинев. Секунди след изравняването обаче домакините останаха с човек по-малко на терена, след като капитанът Стивън Джерард се вряза в краката на Гармаш и получи втори жълт и червен картон.