Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

БЛИЦ ще ви направи преки свидетели на тазвечерния финал при мъжете на последния за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ. Един срещу друг ще се изправят защитаващият титлата си Новак Джокович и олимпийският шампион от Лондон 2012 Анди Мъри.

Двубоят започва в 23.00 часа. Мачът беше изместен за днес, понеделник, тъй като лошото време над Ню Йорк през миналата седмица наложи корекции в графика на турнира.

Джокович и Мъри ще се изправят за 15-и път един срещу друг. Балансът до момента е 8:6 в полза на сърбина. При успех на Ноле тази вечер той ще спечели шестото си отличие от Големия шлем и ще запази втората си позиция в ранглистата на АТР. Британецът от своя страна ще има възможност за пети път да атакува първо такова, както и измести Рафаел Надал от третото място. Припомняме, испанецът пропусна надпреварата заради контузия.

Любопитното още е, че Мъри за втори път ще играе в последния мач на US Open. Първата такава възможност в Ню Йорк той спечели през 2008, но тогава беше разбит от Роджър Федерер в три сета.

Мотивацията за Анди Мъри е още по-силна, защото последната титла на британец от Големия шлем датира от 1936 година, когато  Фред Пери триумфира на "Уимбълдън" и US Open. Роденият в Шотландия тенисист имаше шанс да промени това по-рано през годината, но загуби от Роджър Федерер финала на Откритото първенство на Великобритания.