Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

България направи 2:2 срещу Италия в световна квалификация от група “В”. Двубоят се игра на стадион “Васил Левски” пред обидно малко зрители, присъстваха едва около 16-17 хиляди зрители. Българските национали заслужават поздравления, изиграха страхотен мач, заслужено стигнаха до равенството, като дори можеше да победим. А срещу нас се изправи европейският вицешампион от Полша и Украйна. Отборът воден от Любослав Пенев продължи да доказва израстване и заслужава много повече зрители на стадиона. Следващият ни мач е на 11 септември срещу Армения отново на Националния стадион “Васил Левски”. След края на двубоя феновете скандираха "Българи, юнаци" и изпратиха с поздравления футболистите.

Станислав Манолев изведе “лъвовете” напред в резултата в 31-ата минута, но Пабло Освалдо с два гола в края на първото полувреме обърна развоя до 2:1 в полза на Италия. Крайното 2:2 оформи Георги Миланов в 66-ата минута.

Селекционерът Любослав Пенев заложи на състав без никакви изненади. На вратата започна Николай Михайлов, отдясно в защита Йордан Минев, отляво Веселин Минев. В центъра на отбраната си партнираха Николай Бодуров и Иван Иванов. В средата на терена играха Светослав Дяков, Владимир Гаджев и Георги Миланов, по крилата отдясно Станислав Манолев, а отляво – Емил Гъргоров. Сам на върха на атаката започна Ивелин Попов, като често си сменяше мястото с Гъргоров, който излизаше на върха на атаката.

Чезаре Прандели в началото заложи на очаквана схема 3-5-2. В защита действаха Бардзали, Огбона и Бонучи. Пред тях в халфовата линия играха Кристиян Маджо, Андреа Пирло, Джакерини, Маркизио и Де Роси. Двойката в атака беше Себастиан Джовинко и Пабло Освалдо. През целия мач голямата звезда на Италия Андреа Пирло не успя да разкрие потенциала си, загуби се в средата на терена и беше спрян от халфовата линия на родните "трикольори".

Българите започнаха активно и с много тичане и борба успяха да вземат превес на терена. Първото положение обаче дойде за италианците, но в 7-ата минута Пабло Освалдо прати топката в аут с прехвърлящ удар с глава. В следващата минута Ивелин Попов нахлу отляво, центрира пред наказателното поле, но там нямаше кой да засече. В 18-ата минута Владимир Гаджев отправи първия точен удар във вратата, но Буфон улови без проблеми. В 19-ата минута феновете на стадиона скандираха името на капитана Стилиян Петров, който продължава да се лекува от левкемия. В 24-ата минута България изпусна първото чисто голово положение. След центриране на Гъргоров от фаул никой не я засече с глава в наказателното поле, тя тупна пред Буфон и се отправи към вратата, но опитният страж в последния момент я изби в корнер.

В 30-ата минута Станислав Манолев взриви стадион “Васил Левски”. Нашите започнаха атака в центъра, съдията Мартин Аткинсън даде авантаж след игра с ръка на паднал италиански състезател, Гъргоров чукна топката към Манолев, който от около 30 метра разстреля Буфон за 1:0. В следващите няколко минути българите задържаха топката, разиграваха добре и като че ли изненадаха италианците с поведението си на терена.

За три минути в края на полувремето обаче “адзурите” набързо обърнаха резултата до 2:1. В 37-ата минута колективна грешка в българската защита доведе до изравнителното попадение на Пабло Освалдо за 1:1. Маркизио беше оставен непокрит в наказателното поле и с глава намери Джовинко, който леко отклони към Пабло Освалдо и той прати топката във вратата на Николай Михайлов. Само три минути след това късметът обърна гръб на “лъвовете”. Джакерини центрира отляво в наказателното поле, Освалдо едва докосна топката с глава, тя се отклони в тялото на Иван Иванов, излъга Николай Михайлов и влетя във вратата за 2:1 в полза на Италия. В 43-ата минута Ивелин Попов пропусна чисто положение, след като Маджо не успя да изчисти топката от наказателното поле, но не успя да уцели вратата. В последните секунди Николай Михайлов спаси сигурен гол след топовен шут на Пабло Освалдо от наказателното поле. През първата част напълно се загубиха от българския състав Емил Гъргоров и Светослав Дяков. Гъргоров не успя да се намести в атаката, игра малко с топката и не създаде никакви опасности за италианската защита. Очакваше се Дяков да бъде мотор в средата на терена, но той почти не игра с топката и не помогна с нищо в офанзивен план. Понравиха се Станислав Манолев, Гаджев и Ивелин Попов. Въпреки двете попадения защитата ни действаше добре, по двата фланга братята Миневи не допуснаха грешки. Централната двойка Иван Иванов и Бодуров обаче увисна няколко пъти и именно от там дойдоха проблемите за състава ни.

Второто полувреме продължи на много високо темпо. Още в първите минути Николай Михайлов спаси сигурен гол след удар на Себастиан Джовинко от границата на наказателното поле. След това българите вдигнаха оборотите и заиграха като класен отбор. Нашите заредиха хубави атаки, подаваха си добре и натикаха италианците в собственото им поле. В 52-ата минута Миланов центрира добре, но Манолев с летящ плонж пред вратарското поле се размина с топката. В 60-ата минута и Емил Гъргоров беше близо до попадение, но се размина с центриране на Манолев. В следващата минута Любослав Пенев реагира и извади полузащитника на Лудогорец, който не направи най-добрия си мач. В игра се появи Илиян Мицански, който веднага раздвижи атаката ни. Секунди след като се появи на терена нападателят имаше възможност, но притиснат от Бардзали в наказателното поле, не успя да стреля. Последва нова атака, този път на Ивелин Попов отляво, Маджо го събори в наказателното поле и Мартин Аткинсън можеше да отсъди дузпа, но продължи играта. В 66-ата минута България изравни за 2:2 след продължителния натиск. Илиян Мицански напредна по дясното крило, влезе в наказателното поле и видя Георги Миланов, върна му топката и той с хубав удар с левия крак простреля Джанлуиджи Буфон. След попадението за “трикольорите” Чезаре Прандели извади един от защитниците си – Огбона, и пусна в игра Пелузо. Нашите обаче продължиха да натискат.

В 75-ата минута Илиян Мицански напредна през центъра, видя надясно включилия се Манолев, подаде му, той обаче първо си спря топката на границата на наказателното поле и стреля, но Буфон изби в корнер. През втората част Ивелин Попов, Мицански, Манолев и Георги Миланов показаха добър синхрон в предни позиции, но Дяков и Гаджев отново се загубиха и лесно губеха центъра на терена. В следващите минути нашите сякаш не бяха тичали 70 минути, продължиха да пресират и натискат италианците и опитваха постоянни атаки. Десетина минути преди края Любослав Пенев извади поуморилия се, но направил добър мач Владимир Гаджев, с Георги Сърмов. Италианците останаха с човек по-малко, след като Даниеле де Роси получи контузия и напусна, а Чезаре Прандели беше извършил трите си смени. В 88-ата минута България можеше да стигне и до победен гол, но Манолев би над вратата, а в следващата атака Николай Михайлов за пореден път спаси след диагонален удар на италиански национал.

Двубоят по минути тук

БЪЛГАРИЯ - ИТАЛИЯ 2:2
1:0 Станислав Манолев (31), 1:1 Пабло Освалдо (37), 1:2 Пабло Освалдо (40), 2:2 Георги Миланов (66)

2_1.jpg 
България:
13.Николай МИХАЙЛОВ, 6.Йордан МИНЕВ, 5.Николай Бодуров, 15.Иван ИВАНОВ, 14.Веселин МИНЕВ, 18.Владимир ГАДЖЕВ (79 - Георги СЪРМОВ), 21.Светослав ДЯКОВ, 2.Станислав МАНОЛЕВ, 17.Георги МИЛАНОВ, 9.Ивелин ПОПОВ (82 - Александър ТОНЕВ), 23.Емил ГЪРГОРОВ (62 - 19.Илиян МИЦАНСКИ)
Резерви: 1.Владислав Стоянов, 12.Стоян Колев, 3.Александър Александров, 4.Петър Занев, 7.Иван Стоянов, 8.Георги Сърмов, 10.Александър Тонев 11.Димитър Рангелов, 16.Илия Миланов, 19.Илиян Мицански, 20.Цветан Генков, 22.Борис Галчев


12.jpg
Италия: 1.Джанлуиджи БУФОН, 6.Анджело ОГБОНА (69 - Федерико ПЕЛУЗО), 19.Леонардо БОНУЧИ, 15.Андреа БАРДЗАЛИ, 11.Емануеле ДЖАКЕРИНИ (65 - Алесандро ДИАМАНТИ), 8.Клаудио МАРКИЗИО, 21.Андреа ПИРЛО, 16.Даниеле ДЕ РОСИ, 2.Кристиян МАДЖО, 10.Себастиан ДЖОВИНКО (74 - Матиа ДЕСТРО), 9.Пабло ОСВАЛДО
Резерви: 12.Морган де Санктис, 14.Салваторе Сиригу, 3.Федерико Пелузо, 4.Марко Верати, 5.Матиа Касани, 7.Фабио Борини, 13.Франческо Ачерби, 17.Лоренцо Инсине, 18.Андреа Поли, 20.Матиа Дестро, 22.Алесандро Диаманти, 23.Антонио Ночерино


Стадион: "Васил Левски"
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)
Жълти картони: Владимир Гаджев, Светослав Дяков (България); Анджело Огбона (Италия)



Bulgaria 2-2 Italy (Group B) by goalsarena2012
Проследете развитието на футболните мачове и случващото се в другите спортове на лайвскор на БЛИЦ - ТУК