Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Звездата на българския футбол Димитър Бербатов дебютира за новия си отбор Фулъм. Както е известно, той подписа официално за 2 години в петък, в края на трансферния прозорец, напускайки Манчестър Юнайтед. Дебютът на българина обаче дойде при неприятната загуба с 0:3 при гостуването на Фулъм на Уест Хям в 3-ия кръг на Висшата лига. Бербатов остана на резервната скамейка, но се появи на почивката, тъй като резултатът вече беше 3:0 за домакините от Уест Хям.

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол започна с Младен Петрич и Уго Родайега в стартовия състав, но хърватинът, а и целият отбор игра трагично през първата част и това наложи влизането на Бербатов. Головете за “чуковете” отбелязаха Кевин Нолан още в 54-ата секунда, Уинстън Рийд и Матю Тейлър.

Днешната победа на Уест Хям е най-голямата от 44 години. За последно “чуковете” разбиха Фулъм със 7:2 през 1968 година. Традицията за добро представяне на “чуковете” срещу този съперник продължи. Уест Хям не е губил мач за първенство от Фулъм от ноември 2001 година (тогава 2:0 за Фулъм с голове на Силвен Легвински и Стед Мелбранк). Допреди този двубой Фулъм имаше само 3 победи от 18 двубоя срещу “чуковете”, които записаха 10-а победа.

Двубоят започна кошмарно за Бербатов и новите му съотборници. Още в 54-ата секунда Кевин Нолан намери дебютиралия в атаката на Уест Хям Анди Керъл, той продължи към Рикардо Важ Те, който намери Кевин Нолан в наказателното поле. Халфът изстреля хубав удар и не остави никакви шансове на Марк Шварцер. Тоталното превъзходство на домакините продължи през цялото първо полувреме. Последвалите два гола бяха най-малкото, с което Котиджърс се отърва. В 9-ата минута Керъл отново бе над всички, с глава отклони топката към Мохамед Диаме, който би, но вратарят Шварцер отклони топката, която облиза и горната греда. В 29-ата минута след центриране от корнер Уинстън Рийд се измъкна от защитата на Диара и с глава направи 2:0. В 41-ата минута отново Керъл се оказа трудно решение за защитата на Фулъм. Новият нападател на Уест Хям намери Матю Тейлър в наказателното поле и той с хубав удар от границата покачи на 3:0.

На полувремето мениджърът на гостите Мартин Йол реагира и пусна Димитър Бербатов. Влизането на българина и активизирането на целия отбор даде резултат, макар че нямаше промяна в резултата. През втората част Фулъм изглеждаше по коренно различен начин като поведение на терена. Футболистите притежаваха много повече топката, атакуваха и създаваха положения, нещо което липсваше през първата част. В 50-ата минута съдията маркира засада на Димитър Бербатов. В 63-ата минута българинът загуби единоборство. Йол направи втора смяна, извади друго ново попълнение – Киарън Ричардсън и пусна Качаниклич. В следващите две атаки Бербатов показа добри технически умения, първо намери с добър пас Качаниклич, а след това разигра защитата на Уест Хям с Родайега, но той не успя да затрудни вратаря Шварцер. В последните секунди двамата отново разминаха бранителите на домакините. Бербатов овладя добре в наказателното поле и намери вдясно Родайега, който стреля по диагонал, но Яскелайнен спаси, последва нов удар на колумбийския национал, но вратарят отново отрази.

След изиграване на три мача Уест Хям има 2 победи и 1 загуба и 6 точки се изравни временно с Евертън и Суонзи в челото на класирането. Фулъм остава с 3 точки след победа над Норич с 5:0 на старта и загуба от Манчестър Юнайтед с 2:3. Следващият мач на Бербатов и съотборниците му е на 15 септември у дома срещу Уест Бромич.

УЕСТ ХЯМ - ФУЛЪМ 3:0
1:0 Кевин Нолан (1), 2:0 Уинстън Рийд (29), 3:0 Матю Тейлър (41)

1.jpg 
Уест Хям:
22.Яскелайнен, 20.Демел (78 - Робърт Хол), 2.Рийд, 19.Колинс (67 - Томкинс), 17.О`Брайън, 16.Ноубъл, 21.Диаме, 4.Нолън, 12.Важ Те, 14.Тейлър, 8.Анди Керъл (68 - Карлтън Коул)
Резерви: Хендерсон, Томкинс, Диара, О`Нийл, Маига, Хол, Карлтън Коул
Мениджър: Сам Алардайс


00000000000000000000012.jpg
Фулъм:
1.Шварцер, 27.Ритер, 5.Хенгеланд, 18.Хюз, 3.Рийзе, 19.Диара, 7.Сидуел, 15.Ричардсън (60 - Александър Качаниклич), 16.Дъф, 20.Родайега, 10.Петрич (46 - 9.Димитър Бербатов)
Резерви: Стокдейл, Кели, Беърд, Касами, Бербатов, Бригс, Качаниклич
Мениджър: Мартин Йол


СТАТИСТИКА И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ - ТУК

Проследете развитието на футболните мачове и случващото се в другите спортове на лайвскора на БЛИЦ - ТУК