Светослав Тодоров направи успешен дебют за украинския Ховерла (Ужгород). В мач от 8-ия кръг на украинската Висша лига тимът на българина победи Таврия (Симферопол) с 2:1. Олег Мищенко откри резултата в 13-ата минута за домакините, а бившият германски национал Борусия Дортмунд и Бетис Давид Одонкор покачи в 36-ата. Нашият Светльо се появи в игра в 75-ата минута, когато смени голмайстора Мищенко. В 4-ата минута на добавеното време ветеранът Калиниченко върна едно попадение за Таврия.

Това беше изключително важна победа за Ховерла, който се измъкна от последното място и вече има три точки в актива си. Тимът стартира ужасно новия сезон – седем загуби от седем мача и бе “фенерът на колоната”. Сега последен е бившият тим на Валентин Илиев и Дарко Тасевски – Металург (Запорожие).

Светослав Тодоров подписа преди дни с Ховерла (бивш Закарпатия). Договорът на нападателя е за 1 плюс 1 години. Треньор на отбора е Олександър Савидов. В състава освен Одонкор личи името и на юношата на Барселона Жорди Лопес, който мина през Реал (Мадрид), Севиля, Майорка, Сантандер, КПР и Суонси.