Локомотив (Пловдив) и Литекс завършиха 1:1 на "Лаута" в мач от 2-ия кръг на "А" група. Националът Георги Миланов даде преднина на "оранжевите" в добавеното време на първото полувреме, а малко след началото на втората част селекцията на Емил Велев изравни.

В герой за домакините се превърна ветеранът Марин Петров, който спаси "смърфовете" от загубата, реализирайки в мрежата на Илко Пиргов. Любопитното е, че 35-годишният играч е ставал шампион на България именно с Литекс (сезон 1998/99).

Преди двубоя на стадион "Локомотив" привържениците на "черно-белите" станаха на крака да аплодират Христо Колев-Бащата, който се завърна в клуба като главен скаут. Той изгледа мача с Литекс в компанията на собственика на "смърфовете" Веселин Марешки.

Избраниците на Христо Стоичков само могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от "Лаута", тъй като контролираха играта през по-голямата част от мача. Гостите от Ловеч създадоха повече възможности за попадения, но в крайна сметка само веднъж наказаха Стефано Кунчев. Това се случи в добавеното от съдията Иван Кирилов време на първото полувреме, когато Георги Миланов получи топката на границата на наказателното поле, завъртя се и от малъг ъгъл я прати под плонжа на Кунчев за 0:1.

Преди това - в 24-ата минута, Галин Иванов направи невероятен пропуск. След центриране в наказателното поле и настъпило меле, топката се озовава в играча на Литекс, който от 2-3 метра би право в тялото на стража на "смърфовете".

Домакините започнаха много активно втората част и бързо успяха да изравнят. В 49-ата минута резервата Георги Стефанов се възползва от грешка в защитата на Литекс, подаде на Марин Петров и 35-годишният халф нямаше проблем да се разпише на празна врата за крайното 1:1.

Това е втора точка за Локо (Пд) след равенството 1:1 с Локомотив (София) миналата седмица на "Овча Купел". Литекс пък натрупа актив от 4 точки, след като на старта Христо Стоичков и момчетата му треснаха ЦСКА с 1:0 в Ловеч.

ЛОКО (Пд) - ЛИТЕКС 1:1
0:1 Георги Миланов (45+1), 1:1 Марин Петров (49)

Мачът по минути:
1 -  Начало на срещата.
2 - Георги Миланов проби по левия фланг, след което обаче беше блокиран и не успя да центрира в наказателното поле на Локо (Пд).
7 - Удар на Георги Миланов, топката премина покрай вратата на домакините.
12 - Бранителят на Литекс Илия Миланов се сблъсква с Димо Атанасов от домакините, след което и двамата получават лекарска помощ извън терена.
14 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Васил Божиков, който фаулира Диего.
16 - smqna.jpg Травмата на Илия Миланов се оказва сериозна и той принудително напуска терена, заменен от Антон Недялков.
19 - Удар на Костадин Марков преминава покрай вратата на Литекс.
24 - Невероятен пропуск на Галин Иванов. След центриране в наказателното поле и настъпило меле, топката се озовава в играча на Литекс, който от 2-3 метра бие право в тялото на вратаря Стефано Кунчев.
38 - Контраатака за Литекс, Георги Миланов не успя да подаде добре към Армандо Ваюши, пасът беше пресечен от Даниел Георгиев.
39 - Илко Пиргов спасява хладнокръвно далечен удар на Христо Златински. В ответната атака на стрелкова позиция се оказва Герасим Заков, който обаче се забавя и Даниел Георгиев му отнема топката.
44 - Галин Иванов тръгва устремно по десния фланг, но миг преди да стреля защитник на Локо (Пд) самоотвержено избива топката с шпагат.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - topka.jpg ГОЛ! Литекс повежда в резултата - 0:1! Георги Миланов се разписва от малък ъгъл. Националът получи топката между двама играчи на "смърфовете", завъртя се и реализира под плонжа на Стефано Кунчев.
45+2 - Край на първото полувреме. 

46 -  Начало на второто полувреме.
46 - Треньорът на Локо (Пд) Емил Велев извършва две смени.
46 - smqna.jpg Кипърският младежки национал Стелиос Диметриу е заменен от Николай Станков.
46 - smqna.jpg Христо Спасов е отстъпил мястото си на Георги Стефанов.
49 - topka.jpg ГОЛ! Локо (Пд) изравнява - 1:1! Марин Петров се разписва. Опитният футболист, който е бивш играч на Литекс, беше изведен отлично от Георги Стефанов, и без проблем вкара в опразнената врата.
56 - Николай Бодуров сваля топката с глава към Галин Иванов и той стреля без подготовка от воле, Кунчев майсторски спасява.
63 - Страхил Попов отне топката в центъра и напредна, пусна към Галин Иванов, но офанзивният халф беше спрян в наказателното поле. Съдията Кирилов преценява, че няма нарушение.
69 - smqna.jpg Момчил Цветанов влиза на мястото на Армандо Ваюши.
74 - Отлично центриране на Йеленкович, Бодуров се извисява над всички и засича с глава, но встрани от вратата.
75 - smqna.jpg Кирил Котев заменя Марин Петров.
81 - jalt.jpg Галин Иванов мощно напредва отдясно, освобождава се от опеката на двама локомотивци, но е спрян с цената на жълт картон от Диего.
82 - Георги Миланов стреля опасно от пряк свободен удар, Кунчев е на мястото си и лови.
83 - Георги Миланов пада на земята и иска да му се окаже медицинска помощ. Христо Стоичков обаче спира влизането на носилката на терена и казва на играча си бързо да става и да продължава да играе.
87 - smqna.jpg jalt.jpg Никола Колев влиза на мястото на Заков, който междувременно е получил жълт картон.
88 - Златински е оставен непокрит пред наказателното поле на гостите. Халфът на Локо (Пд) стреля силно, ударът му минава над напречната греда.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Локо (Пд) и Литекс завършиха 1:1.

lok.jpg
ЛОКО (Пд): 1.Стефано Кунчев, 17.Костадин Марков, 3.Валери Георгиев, 5.Павел Ковачев, 19.Марин Петров (75-6.Кирил Котев), 16.Христо Златински, 23.Даниел Георгиев, 33.Димо Атанасов, 90.Стелиос Диметриу (46-7.Николай Станков), 71.Христо Спасов (46-88.Георги Стефанов), 77.Диего
Резерви: 22.Йордан Господинов, 6.Кирил Котев, 7.Николай Станков, 88.Георги Стефанов, 89.Станислав Маламов, 4.Рангел Абушев, 11.Илиян Йорданов
Треньор: Емил Велев

lit.jpg
ЛИТЕКС: 1.Илко Пиргов, 16.Страхил Попов, 33.Николай Бодуров, 18.Илия Миланов (16-3.Антон Недялков), 4.Васил Божиков, 23.Небойша Йеленкович, 21.Александър Цветков, 17.Георги Миланов, 77.Галин Иванов, 14.Армандо Ваюши (69-27.Момчил Цветанов), 10.Герасим Заков (87-8.Никола Колев)
Резерви: 30.Евгени Александров, 3.Антон Недялков, 6.Симеон Славчев, 2.Кирил Динчев, 27.Момчил Цветанов, 8.Никола Колев, 7.Кирил Десподов
Треньор: Христо Сточков

Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Иван Кирилов
Жълти картони: Диего (Локо Пд); Васил Божиков, Герасим Заков (Литекс)