Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Трансферът на Робин ван Перси от Арсенал в Манчестър Юнайтед беше официално финализиран. Голмайсторът на английската Висша лига за миналия сезон подписа договора си с "червените дяволи", след като премина успешно медицинските прегледи на "Олд Трафорд". Контрактът на Ван Перси с Юнайтед е за срок от 4 години.

Трансферната сума не беше обявена, но според медиите на Острова е 24 милиона паунда. Заплатата на Ван Перси пък ще бъде в размер на 200 000 паунда на седмица.

29-годишният нападател вече се присъедини към новия си отбор и се очаква да дебютира още в понеделник срещу Евертън.

"За мен е чест, че вече съм в Манчестър Юнайтед. Нямам търпение да последвам стъпките на толкова много велики нападатели, играли в този клуб. С моя опит искам да помогна на отбора да се бори за най-важните отличия във футбола", коментира холандецът, след като подписа с 19-кратните шампиони на Англия.

"Изгарям от желание да започна да играя с екипа на Манчестър Юнайтед", добави Ван Перси.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън също изрази задоволство от трансфера: "Робин е нападател от световна класа, който е доказан в английския и европейски футбол. Качествата му са добре познати на нашите фенове, защото той често ни вкарваше голове."

3_20.jpg

Робин ван Перси е роден на 6 август 1983 година в Ротердам (Холандия). Започва кариерата си в Екселсиор, а след това преминава във Фейенорд. От 2001 година е в представителния тим на холандците, а през 2004-а преминава в Арсенал. За 8 сезона Ван Перси 277 мача във всички турнири за “артилеристите” и реализира 132 гола. Печели ФА Къп през 2005 година и Къмюнити шийлд година по-рано. Ван Перси има 68 мача и 29 гола за националния отбор на Холандия, с който е световен вицешампион през 2010 година.

4_9.jpg

Следете развитието на футболните мачове и случващото се в другите спортове на уникалния лайвскор на БЛИЦ - ТУК