Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че преминаването на звездата Робин ван Перси в прекия конкурент за титлата Манчестър Юнайтед е било доста болезнено за него. Холандският национал подписа с “червените дяволи” за 24 милиона паунда, като ще се превърне в най-скъпоплатения играч в клуба.

„Честно казано, исках той да играе в ПСЖ, а не в Манчестър Юнайтед. Той без съмнение е изключителен играч - не съм виждал много такива като него, които да имат великолепен контрол и интелект. За съжаление това е реалността, в която ние не можем да се сравняваме финансово с други отбори. Също така реалността беше, че играчът имаше други желания, различни от нашите. Когато не можеш да преподпишеш с играч, който е в последната година на договора си, няма друг избор, освен да го продадеш.

Тъжно е, защото това е футболист, който прекара 8 години в Арсенал и за съжаление това е горчив хап за нас, отрони Венгер. - Имахме доста такива горчивини за преглъщане напоследък, но винаги сме се преборвали с тях. Това е истинско предизвикателство за нас. Сега нападателите ни имат тежка и отговорна задача, защото ван Перси беше човек, който вкара 30 гола през миналия сезон - това е все едно да бележи в почти всеки мач.”