Испания би с огромна лекота Пуерто Рико с 2:1 в приятелски мач. Проверката се игра на стадион „Хуан Рамон Лубриел“ в град Байамон, наричан още „Меката на пуерториканския футбол“. Европейските шампиони се забавляваха на терена и на практика пожалиха домакините. В 42-ата минута Санти Касорла с далечен удар изненада вратаря Гаудети – 1:0 за Испания.

Секунди преди почивката защитата на Пуерто Рико проспа една ситуация. От това се възползва Сеск Фабрегас, който засече центриране отдясно и от 11 метра, през краката на защитник, се разписа за 2:0. Отново Касорла можеше да покачи веднага след почивката, но удари греда. Малко по-късно той намери отлично Йоренте, но таранът пропусна отблизо. Противно на логиката домакините намалиха при единственото си положение в мача. Резервата Марк Синтрон се разписа в 66-ата минута, след като се измъкна от Серхио Рамос, пое дълъг пас от своя вратар и от границата на наказателното поле простреля безпомощния Пепе Рейна – 1:2. Неприятната новина за Висенте дел Боске бе травмата, която Хуанфран получи още в началото на срещата, и в 19-ата минута се наложи да бъде сменен от Арбелоа.

Испания: Рейна (71-Касияс), Албиол, Начо (56-Силва), Пике (46-Рамос), Фабрегас, Иниеста (46-Йоренте), Шаби Алонсо (46-Бускетс), Хуанфран (19-Арбелоа), Касорла, Торес.
Селекционер: Висенте дел Боске