Председателят на българския олимпийски комитет Стефка Костадинова бе доста сдържана в оценката си за представянето на страната ни на олимпиадата в Лондон. Въпреки сериозното отстъпление, което България направи и спечелените само два медала, Костадинова не коментира причините за резила.

“Виждате, че силите в световния спорт се изравняват. Ние до скоро бяхме водеща сила, но сега другите страни ни догониха. Очевидно е, че големият анализ трябва да е за федерациите, треньорите, докторите, да се види, какво трябва да се направи, за да си върнем позициите”, коментира Костадинова.

Тя е категорична, че слабото представяне на игрите в Лондон не се дължи на липса на пари в спорта.

“Искам да благодаря на държавата. Всичко, което поискаха спортистите и треньорите бе осигурено. Липсва нещо друго, в треньорите, спортистите. Някой от атлетите ни пострадаха и от липса на късмет. Но ще ви кажа и една новина. Станка Златева ще участва и на игрите в Сао Паоло”, продължи още Костадинова.

Тя призна и че не знае пътя, по който българския спорт ще се върне на върха.

“Предстоят ни важни месеци на изводи и анализи, да видим какво ще правим за Рио. Аз нямам рецепта за това, но и сама не мога да я измисля. Трябва всички да се впрегнем заедно. Пари има, държавата дава, но резултати няма. За това може би е време да се включат всички – треньори, федерации и специалистите от НСА, за да върнем българския спорт където му е мястото”, завърши Костадинова.