Председателят на Организационния комитет на олимпийските игри в Лондон лорд Себастиан Коу благодари на всички, които са спомогнали шампионатът да се проведе толкова успешно. Ето какво заяви той на церемонията по закриването на ХХХ-те летни олимпийски игри.

"Днешният ден (б.р. - 12 август) става свидетел на закриването на прекрасни игри в прекрасен град. Ние запалихме пламъка, а с него запалихме света. За трети път в своята история Лондон получи доверие на Олимпийското движение. Още веднъж показахме, че сме заслужили това доверие. И поради това искам да кажа благодаря. Благодаря на хората за стадионите, за новия квартал в един стар град. Благодаря на хората, които ни пазиха и осигуриха нашата защита.

Благодаря на организационния комитет на Игрите, на всеки един от вас, който работи толкова много. На МОК, който беше с нас във всяка една крачка по дългия ни път. Благодаря на десетките хиляди доброволци, които отделиха от времето си и които сега могат да кажат "аз направил Лондон 2012". Благодаря на британците, които застанаха зад кандидатурата и зад самите игри. На церемонията по откриването заявихме, че те са за всички. И сега на закриването можем да кажем, че те бяха такива.

Лондон 2012 беше домакин на изключителен спорт, на вдъхновяващи изпълнения, които се оказаха резултат на най-добрите спортисти. На всички, които бяха тук да се състезават - благодаря ви! Духът на тези олимпийски игри ще вдъхнови едно поколение. Ние видяхме какво може да постигне упоритостта, въображението. Това знание ни движи напред. В първия ден казах, че може да се справим. Сега в последния ден ще кажа - Британия, направихме го както трябва! Благодаря ви", заяви Коу.