Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Националният ни отбор по волейбол няма да играе на финал на Олимпиадата. "Трикольорите" загубиха от Русия с 1:3 (21:25, 15:25, 25:23, 23:25) първия полуфинален двубой от турнира. Така нашите ще спорят за бронзовото отличие, а съперник ще бъде Бразилия или Италия, които играя по-късно днес. Въпреки поражението момчетата заслужават похвала за борбеното си представяне и да се надяваме, че ще зарадват цяла България с успех в малкия финал.

Двубоят започна отлично за нас. Със стабилна игра в атака и при посрещане поведохме в резултата и при първото техническо прекъсването таблото показваше 8:5 в наша полза. Разликата се запази и до втората техническа пауза при 16:13. А тя беше запазена от силна игра на няколко пъти на блока, както и в защита. Руснаците също допускаха грешки, от които пък ние се възползвахме.

След подновяването съперникът сведе до точка преднината ни за 17:16. Това принуди Найден Найденов да поиска прекъсване, за да може Камило Плачи да обясни на момчетата какво да правят на полето. Веднага след това обаче отново имаше равенство - 17:17. Малко по-късно с две наши грешки позволихме на руснаците да поведат с 21:19. Последва и вторият тайм-аут за "лъвовете", за да могат да се успокоят. До края обаче и късметът ни изневери. Сервис на Русия със закачане на филето влезе в нашето поле, беше им свирен още блок-аут на Георги Братоев. Повторение нямаше, но разпределителят ни категорично отрече да е докосвал топката. Освен това и главният съдия отсъди за противника спорно тупнала топка на страничната линия. Ние спомогнахме с няколко грешки, с които в крайна сметка руснаците поведоха с 1:0 гейма след 25:21 точки.

Във втората част започнахме смутено. Съперникът видимо беше по-агресивен и поведе с 5:2, което принуди Найденов да поиска прекъсване. След подновяването руснаците увеличиха разликата си с още една точка и в игра влезе Владо Николов. Въпреки това на техническата пауза губехме вече с 2:8.

Вторите си 30 секунди Найденов използва много скоро след това, защото съперникът поведе с 11:2. Подновяването беше белязано с точка за нас, след която започнахме да топим голямата разлика. И при 8:14 Владимир Алекно поиска прекъсване. В крайна сметка доведохме нещата до 10:14, но сигналът за второто техническо прекъсване прозвуча при 10:16. Вижда се, че силното и прецизно изпълнение на сервис от наша страна тормози сериозно противника. До края на частта обаче не успяхме да направим нещо повече, а и разликата беше прекалено голяма. Въпреки усилията на момчетата отстъпихме с 15:25.

Решителната трета част започна точка за точка. Отново обаче чакахме топката да падне в нашето поле и не успявахме да направим разлика. Въпреки това на първото техническо прекъсване водехме с 8:7. След подновяването натрупахме преднина от три точки. Допуснахме обаче изравняване за 14:14, а второто техническо прекъсване дойде при 15:16.

Веднага след това обаче принудихме Алекно да поиска прекъсване, след като на сервис застана железният Тодор Скримов. Това се наложи и защото поведохме със 17:16. И така до 20-ата точка, когато руснаците ни изравниха. Тогава Найден Найденов използва прекъсване, за да могат с Камило Плачи да дадат на момчетата допълнителни наставления. Въпреки това с блокада съперникът поведе с 21:20. Ние обаче продължихме да се борим мъжки и стигнахме до гейм-бол при 24:23. Въпреки поисканото след това от Алекно прекъсване затворихме частта при 25:23 и се върнахме в мача!

Четвъртият гейм стартира повече от добре и на първото технчиеско прекъсване водехме с 8:5. Постепенно обаче допуснахме изравняване, а след това и обрат за 10:11. При 12:14 Найден Найденов поиска прекъсване, но разликата в точките се запази до второто техническо прекъснване - 14:16. След подновяването с много упоритост изравнихме до 18:18. За тази точка на сервис застана Владо Николов, а след това Георги Братоев на мрежата пусна неспасяема топка. При 19:19 Алекно използва прекъсване, но след това атака на Михайлов излезе в аут и отново поведохме - 20:19. Мачът вървеше точка за точка. При 22:22 Найденов използва и второто си прекъсване, за да може Камило Плачи да даде последни наставления на момчетата в този решителен момент. Въпреки това като че ли ни липсваше характер до края и отстъпихме с 23:25, а с това загубихме и мача с 1:3.