Прекрасната футболна приказка за Мура продължава! Скромният словенски тим е на крачка от груповата фаза на Лига Европа, след като елиминира Арсенал (Киев). Считаният за фаворит украински отбор спечели реванша от третия предварителен кръг в Марибор с 2:0, но това се оказа крайно недостатъчно. Както е известно, Дисциплинарната комисия на УЕФА присъди служебна загуба с 0:3 на Арсенал за първата среща заради нередовна картотека на белгийския защитник Ерик Матуку, въпреки че на терена домакините бяха били с 3:0.

Това се оказа фатално за съдбата на украинците. Водени от звездата Максим Шацких момчетата на треньора Леонид Кючук се опитаха да направят всичко по силите си, но накрая плакаха.

Мачът на стадиончето “Людски врът” в Марибор премина изцяло под диктовката на гостите. Грузинецът Саша Кобахидзе откри още във 2-ата минута, засичайки отблизо прострелно центриране на Шацких – 0:1. След половин час игра обаче се намеси съдията Драхта от Австрия, който изгони за “няма нищо” Симоненко и гостите останаха с човек по-малко. Въпреки това в 61-ата минута Володя Гуменюк вкара за 0:2 и това окрили още повече съотборниците му да сторят чудото. Бетонът на домакините обаче не се пропука, а в 90-ата минута Арсенал остана и с 9 души на терена, след като Шахов.

Така екзекуторът на ЦСКА отново извади късмет. Мура, който отстрани нашия гранд след 0:0 у дома и 1:1 в София, вече записа сезона със златни букви в историята си.