Динамо (Загреб) влезе в плейофите за групите на Шампионската лига. Хърватският гранд, който в предишния кръг елиминира драматично Лудогорец, разгроми коравия тим на Шериф (Тираспол) с 4:0 в реванша. Тимът на Анте Чачич преди седмица взе комфортна преднина още в първата среща в Тираспол – 1:0. Титуляр на вратата на гостите бе българският национал Владислав Стоянов, но и той не можеше да стори нищо срещу развихрилите се хървати.

Домагой Вида откри още в 16-ата минута, героят от първия мач Фатош Бечирай вкара за 2:0 в 34-ата. Резервата Деже Коп направи преднината на Динамо класическа в 78-ата минута, а другата резерва – аржентинецът Луис Ибанес, фиксира крайното 4:0 в 87-ата.

По този начин “модрите” си отмъстиха на молдовците за драмата през сезон 2010/2011. Тогава на същия етап (трети предварителен кръг на Шампионската лига) Шериф, след като завърши на два пъти наравно 1:1, се наложи след дузпи с 6:5. Тогава Влади Стоянов бе героят за Шериф на стадион "Масимир" в Загреб. Българинът спаси две дузпи и сам вкара една от дузпите за своя тим.