Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

ЦСКА надделя с минималното 1:0 срещу третодивизионния Сливнишки герой в контролна среща, играна в Сливница пред около 300 зрители. Победното попадение за "армейците" вкара нападателят от Того Серж Ноаджи в 12-ата минута.

В контролата треньорът на "червените" Стойчо Младенов използва предимно футболисти без картотека, които няма да вземат участие в сблъсъка с Литекс от 1-ия кръг на "А" група. Мачът в Ловеч е в събота от 20:00 часа.

На вратата срещу Сливнишки герой застана младият Анатоли Господинов, а през второто полувреме пази Благой Макенджиев. В защита титуляри бяха привлечените от Локомотив (Пловдив) Джереми Родригес и Михаил Венков, както и Ангел Грънчов. Последният, който е юноша на ЦСКА, изведе "червените" с капитанската лента в днешния двубой. В халфовата линия и атаката започнаха Серж Ноаджи, Александру Пакурар, Тенгариня, Абел Анисе, Сержиньо и Тасио. През втората час пък в игра се появи пристигналият на проби холандец Рутгер Ворм. На смени влязоха още Илиас Кириакидис, както и няколко юноши на ЦСКА, за които днешната среща беше дебют за мъжкия тим на "червените" - Ненов и Долакчиев.

"Армейците" започнаха по-активно двубоя, като в 5-ата минута румънецът Пакурар беше близо до откриване на резултата, но бранител на Сливнишки герой се намеси решително и изби топката. В 12-ата минута падна първото и оказало се единствено попадение в мача. Серж Ноаджи даде преднина на ЦСКА - 0:1. Нападателят от Того засече топката от движение след центриране на Абел Анисе.

До почивката като цяло играта беше скучна, без сериозни положения пред двете врати.

През второто полувреме "армейците" отново изцяло доминираха, но така и не успяха да удвоят преднината си. В 75-ата минута Сержиньо беше спънат в наказателното поле на домакините, но съдията Петър Владимиров реши, че нарушението е отвън и не посочи бялата точка. С изпълнението на фаула се нагърби Тенгариня, който обаче стреля в аут.

Малко по-късно португалецът Сержиньо опита да прониже противниковата врата, но стражът на Сливнишки герой демонстрира отличен рефлекс и не позволи топката да влети в мрежата му. Така третодивизионният тим в рамките само на няколко дни игра с двата ни гранда и се представи достойно. Както е известно, и "Левски" се наложи само с 1:0 срещу Сливнишки герой след гол на Станислав Ангелов-Пелето. Сега пък нападателят от Того Серж Ноаджи отсрами ЦСКА при гостуването в Сливница.

СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ - ЦСКА 0:1
0:1 Серж Ноаджи (12)

СЛИВНИШКИ ГЕРОЙ: Минев, Миланов, Мутафчийски, Иванов, Григоров, Кучилов, В. Георгиев, Николов, Малев, Пенев, Диков

ЦСКА:
1.Анатоли Господинов (46-88.Благой Макенджиев), 2.Джереми Родригес, 4.Михаил Венков, 25.Ангел Грънчов, 33.Юнес Бенжелюн, 14.Серж Нюаджи (56-18.Рутгер Ворм), 20.Александру Пакурар (80-45.Долакчиев), 24.Тенгариня, 17.Абел Анисе, 10.Сержиньо (80-43.Ненов), 29.Тасио (46-55.Илиас Кириакидис)