Денят на истината настъпи. България се изправя срещу Германия в четвъртфинален двубой от волейболния турнир на Олимпийските игри в Лондон.Сблъсъкът е тази вечер от 23:30 часа в “Ърлс корт” и предвещава истинска битка и зрелище. Затова нека всички, които обичат волейболните национали, да застанат в този късен час пред телевизора и да подкрепят силно нашите момчета. Двубоят ще е тежък, а ние трябва да си отмъщаваме на немците. Най-вече за загубата, която ни нанесоха в София във финалния турнир от Световната лига. Победим ли, отиваме на полуфинал. За повечето звучи невероятно. Та кой е очаквал България да достигне дотук на Олимпиадата. След всичките скандали, разправии, сътресения и трусове, прогнозите сочеха да не попаднем сред осемте най-добри. Но нашите герои са там! И ние ще бъдем с тях, плътно до тях, макар и на хиляди километри от Лондон.

Съставът на Найден Найденов и Камило Плачи се изправя срещу до болка познат съперник. Само за последните 2 месеца това ще бъде 7-и сблъсък между нашите и Германия. Балансът ни е 3 победи и 3 загуби, а мачовете винаги са изключително оспорвани. Преди четвъртфиналните сблъсъци се смяташе, че Германия е възможно най-лекият съперник, но това не означава, че ще бъде лесно. Само един поглед върху индивидуалните класации показва, че Германия притежава класа. Маркус Щоервалд е лидер в топ 5 на защитниците с средно 2,76 спасен точки на гейм. Отново той е и най-добър либеро до момента в турнира, а Макс Гюнтер е втори при блокировачите. Към тях трябва да прибавим кошмара ни Георг Грозер, както и 211-сантиметровия Маркус Бьоме. Все пак в груповата фаза Германия не се представи добре и записа само 2 победи и 6 спечелени гейма.

Срещу Грозер и компания ще излезе един пределно мотивиран и необременен отбор, какъв е нашия. “Лъвовете” изненадват всички с представянето си, въпреки отсъствието на Матей Казийски и Андрей Жеков, както и на Радостин Стойчев. Найден Найденов ще заложи на най-доброто с което разполага, а победите над Италия и Полша показваха, че този млад отбор е способен на големи неща. Българи има в топ 5 на всички индивидуални класации, като никоя друга страна няма толкова много представители в класациите.

УСПЕХ, МОМЧЕТА, ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС!

БЪЛГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ

1/4-финална среща №4
Олимпийски игри - Лондон 2012
Лондон,"Ърлс Корт"
Начален час: 23,30
Пряко по 112_2.jpg
 

БЪЛГАРИЯ:
Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Николай Николов, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро

Резерви: Добромир Димитров, Владимир Николов, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Теодор Тодоров

Старши-треньор: Найден Найденов
Треньор: Камило Плачи

ГЕРМАНИЯ: Симон Тишер, Георг Гроцер, Маркус Поп, Денис Калиберда, Маркус Бьоме, Макс Гюнтьор - Маркус Щоервалд-либеро

Резерви: Лукаш Кампа, Йохен Шьоопс, Кристиян Дюнес, Бьорн Андрае, Себастиан Шварц

Старши-треньор: Витал Хайнен
Треньор: Ралф Бергман