Новото ръководство на “Ботев” (Вр) – шефът на УС Пепино Тири и треньорът Джулиано Сондзони, имат тъмно минало, пишат медиите в Швейцария. Те припомнят как дуото, заедно с още един италианец – Роман Белардели, фалираха Лугано през 1999 година.

Според сайта ticinonews.ch крахът на швейцарския клуб започнал с обещания за бляскаво бъдеще, финансова стабилност и сериозно развитие на клуба. Именно това се чу и във Враца покрай смяната на ръководството.

В края на миналия век Белардели и новият председател на УС на “Ботев” Тири започват преговори за покупката на Лугано. След сделката треньор на тима става именно Сондзони, а малко по-късно клубът фалира. В последствие Тири става футболен мениджър, Белардели влиза в затвора за пране на пари и връзки с мафията, а кариерата на Сондзони затихва.

“Сега, 13 години по-късно, футболният агент Тири се оттегля от регистъра на ФИФА и е поканен от кмета на Враца, за да подпише договор за... 30 години. Честито за италианския тандем, дано да не свърши като през 1999 г.", коментира ticinonews.ch