Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Волейболните ни национали ще се изправят срещу Германия на 1/4-финалите на Олимпиадата в Лондон. Това стана окончателно ясно след последния мач на немците, който те загубиха с 0:3 гейма от Бразилия - 21:25, 22:25, 19:25.

Бундестимът финишира на 4-ото място в крайното класиране на Група "B", което отрежда сблъсък с победителя от другата група, а именно България. Часове преди мача на немците с Бразилия момчетата на Найден Найденов постигнаха сладък успех с 3:0 гейма срещу Италия, което беше четвъртата ни победа на Олимпиадата, като до момента имаме само 1 загуба - 1:3 от Аржентина.

За волейболистите ни стана навик напоследък да играят с Германия. Това ще бъде седмият сблъсък на нашите с немците, като неслучайно треньорът на съперника Витал Хейнен дори каза, че се чувства полубългарин заради честите мачове с "трикольорите" и пътуванията до София.

Волейболистите ни първо загубиха от Германия с 1:3 гейма в 1/2-финала на европейската олимпийска квалификация в София, а след това спориха 5 пъти с Бундестима в Световната лига - 4 срещи в предварителна група - 2 победи и 2 поражения, както и веднъж на финалите в София - победа за нашите с 3:1 гейма. Безспорно настоящият двубой е най-важен и всички се надяваме на победа срещу Германия, която ще ни класира в Топ 4 на Лондон 2012.

1/4-финалите ще се играят в сряда, а срещата на нашите с немците ще е последната от програмата и ще стартира в 23:30 часа българско време. Другите двубои са Аржентина - Бразилия, САЩ - Италия и Полша - Русия. Именно от последния сблъсък ще се определи евентуалният съперник на България на 1/2-финалите. Преди това обаче Цецо Соколов и компания трябва да си свършат работата срещу Германия. 

ПРОГРАМАТА НА ЕЛИМИНАЦИИТЕ