Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Борецът ни Иво Ангелов пропиля шанса да спечели бронзов медал от Олимпиадата в Лондон. Българинът беше надвид от казахстанеца Алмат Кебиспайев - 0:2 (0:1, 0:2), на когото отстъпи и на световното първенство в Истанбул.

Представителят ни в категория до 60 килограма в класическия стил започна в Лондон с победа срещу Елис Колман с 2:0 (1:0, 7:1), а след това загуби с 0:2 (0:1, 0:3) срещу Омид Хаджи Норузи, който обаче се класира на финал и го изтегли до репешаж. Там българинът победи китаеца Цзян Шън с 2:1 (0:2, 1:0, 4:0) и стартира много силно срещу Кебиспайев, но ударното начало не беше признато след излизане от тепиха при хватка. Впоследствие състезателят от Казахстан, който заложи на изцяло защитна тактика, спечели двата партера срещу техничния Ангелов и се класира в спора за бронза с японеца Рютаро Мацумото.

По-рано днес действащият европейски шампион Христо Маринов отпадна на 1/8-финалите в категория до 84 килограма на олимпийския турнир по класическа борба. 25-годишният българин, който през 2010 година стана световен шампион, загуби с 0:2 части (0:1, 0:3) от състезаващия се за Казахстан руснак Данаил Гаджиев.