Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Българските боксьори продължават с отличните си изяви на Олимпиадата в Лондон. Единствената ни представителка при жените Стойка Петрова се класира на 1/4-финалите в категория до 51 килограма, след като размаза новозеландката Сиона Фернандес с 23:11 точки (5:2, 4:3, 7:4, 7:2).

За 26-годишната българка Лондон 2012 e дебют на олимпийски игри. Успехът й пък е шеста победа от шест мача до момента за боксьорите ни след отличните изяви на Александър Александров (2 победи), Детелин Далаклиев (2) и Тервел Пулев (1). Последните двама излизат на ринга и тази вечер.

Стойка Петрова започна отлично срещата с новозеландката, нанасяйки й няколко мълниеносни комбинации от прави удари. През повечето време Фернандес дори не правеше опити да атакува, а гонгът удари при резултат 5:2 за българката, която "хвана последния влак" за Олимпиадата, получавайки "уайлд кард".

stoika_petrov_london2012.jpg

Новозеландката опита да стресне Стойка с много агресивен старт на втората част, като играта беше най-равностойна именно в този рунд. Въпреки това и той приключи с предимство за сънародничката ни – 4:3.

След подновяването на сблъсъка Фернандес отново се хвърли в атака, за да навакса изоставането, но този път боксьорката ни бе подготвена и отвърна с невероятна контраигра, която доведе нещата до 7:4 в тази част. Във финалните 2 минути превъзходството на Петрова над видимо уморената й противничка стана още по-сериозно и с ляв прав по средата на рунда българката я прати в нокдаун.

Следващата съперничка на Стойка ще бъде европейската шампионка Никола Адамс от Великобритания, която е поставена под №2 в схемата. 29-годишната представителка на домакините в края на февруари тази година стана носителка на Купа "Странджа". Спорът между двете за място на 1/2-финалите ще бъде утре от 16:15 часа българско време.

Както е известно, женският бокс за първи път е включен в програмата на Олимпийските игри.

stoika_petrov_london2012_1.jpg