Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Първият ни представител на олимпийския турнир по борба в Лондон - Александър Костадинов, загуби с 1:2 части от китаеца Ли Шуджин. Така българинът не успя да се класира на 1/4-финала в категория до 55 кг в класичестия стил.

Костадинов, който е двукратен световен шампион при юношите, взе първата част с 2:0 срещу 6 години по-възрастния от него Ли, след което обаче загуби следващите две със същия резултат - по 0:2 точки.

Във втората част Сашо получи официално предупреждение от съдията, с което буквално подари 2 точки на съперника. Късметът не му помогна и в третата, когато Костадинов беше поставен в партер, от което китаецът се възползва.

Последва контраатака на българина, но времето на третата част изтече и така опитният китайски борец спечели мача с 2:1 части.

Както е известно, Костадинов стартира на Лондон 2012 директно от 1/8-финалите в категория до 55 кг в класическия стил, докато Ли имаше мач и преди това. Китаецът победи Вугар Радимов от Украйна с 2:1 части, след което се справи и с българския си съперник.

За Сашо сега остава надеждата Ли да се класира на финал, за да има възможност за евентуален бронзов медал чрез репешажите.

2_7.jpg