Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Българският национален отбор по волейбол загуби първия си мач на олимпийските игри в Лондон. В мач от Група "А" родният тим отстъпи на Аржентина с 1:3 (18:25, 25:21, 19:25, 20:25). Поражението позволи на Полша да измести “лъвовете” от първото място в групата. В понедленик тимът на Найден Найденов играе с Италия в последния си мач от груповата фаза.
 
Аржентинците започнаха мача по-концентрирано и бързо натрупаха аванс с 8:4 на първото техническо прекъсване. Те продължиха да увеличават преднината си и при 14:8 Найден Найденов предприе смяна на диагонал – Цветан Соколов се появи в игра на мястото на капитана Владимир Николов. Въпреки това, до второто техническо разликата се увеличи още – 16:9. При 20:12 и Теодор Тодоров замени Николай Николов, а след ас на Себастиан Соле и Николай Пенчев влезе на мястото на Тодор Алексиев. Задачата пред нашите бе да се влезе в ритъм преди следващия гейм и те донякъде успяха, намалявайки разликата до крайното 25:18 в полза на противника.
 
Соколов и Тодоров останаха в игра за началото на втората част. Лъвовете тръгнаха много мощно и поведоха с 5:1. Аржентинците обаче бързо се ориентираха в ситуацията и успяха да намалят изоставането си до 6:7. При 10:10 резултатът вече беше изравнен. Последваха силни сервиси на Соколов и Тодор Скримов и отлични намеси на българската блокада, след което “лъвовете” отново имаха 4 точки аванс на второто техническо прекъсване. До края нашите успяха да поддържат преднината си благодарение най-вече на чудесната игра в нападение на Соколов и Скримов. Последният технично изработи последната точка от втора линия за крайното 25:21.
 
Аржентинците поведоха с 3:0 в третия гейм, но водачеството им не продължи дълго. При 7:6 лидер в резултата вече беше българският тим. Въпреки че Цецо Соколов продължи да тормози противника с изящните си атаки, българите допуснаха и доста грешки, което доведе резултата до 14:11 за южноамериканците. След това се пропука българското посрещане. Съперникът не пропусна да се възползва да натрупа аванс и Федерико Перейра заби мощно за крайното 25:19.
 
За четвъртия гейм на терена се появи и Валентин Братоев на мястото на Тодор Скримов. Геймът обаче не тръгна добре за нашите. Аржентина диктуваше играта и успя да натрупа 6 точки преднина до второто техническо прекъсване. Опитът на Найденов да потърси решение във връщането на Ники Николов в игра също не даде резултат. Грешките в българската игра продължиха да се случват в изобилие и Аржентина логично завърши мача в своя полза и взе трите точки.