Мексико се класира на 1/2-финалите на олимпийския футболен турнир след изключително оспорван мач със Сенегал. В редовното време двубоят завърши 2:2, но в продълженията Джовани дос Сантос и Ерера се разписаха за крайното 4:2. Мачът се игра пред 81 855 зрители на стадион “Уембли”.

Още в 10-ата минута Мексико поведе в резултата след гол на Хорхе Енрикес. Хавиер Акино покачи на 2:0 в 62-ата минута. След това обаче “ацтеките” се отпуснаха и това можеше да им “изяде главите”.

Муса Конате вкара петия си гол на турнира за 2:1, а резервата Ибрахим Балде изравни в 76-ата минута.
В 8-ата минута на продълженията обаче Джовани дос Сантос успя да изведе Мексико напред, а влезлият като резерва Ерера оформи крайното 4:2.

В полуфинала Мексико ще се изправи срещу Япония, след като по-рано днес азиатците се наложиха с 3:0 над Египет. С класирането си в Топ 4 "ацтеките" със сигурност си гарантират изравняване на най-доброто си постижение в олимпийския футбол - четвърто място. Това става през 1968 г., когато Мексико губи с 2:3 от България на полуфинала и след това отстъпва на Япония в мач за бронза. Българският тим остава със сребро след поражение (1:4) от Унгария на финала.