Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

“Левски” победи с 4:1 новака в “А” група Пирин (ГД) в последната си контрола преди старта на “А” група. Двубоя се игра на стадион “Георги Аспарухов”. Пред близо 400 зрители “сините” стигнаха лесно до успеха с голове на Мюлдер, Карвальо, Марсиньо и Прохазка. За гостите точен бе Пиргов.

Двубоя протече изцяло под диктовката на футболистите на “Левски”, които взеха инициативата от началото на мача и до края не позволиха на съперника да контролира мача.. Илиан Илиев пусна очакваната титулярна единайсеторка, която ще започне и първенството в “А” група.

След няколко добри положения за “сините” дойде и първата опасност пред тяхната врата, но Албин Ходжа нацели гредата. Ромейн Ели, Райков, Марсиньо и Прохазка се понравиха с играта си, като словакът на няколко пъти заслужи одобрителните възгласи на публиката. В 28-ата минута Дъстли Мюлдер се озова сам срещу вратаря на гостите и реализира за 1:0. Последваха два пропуска на Райков и Ели, преди за 5 минути Карвальо и Марсиньо да направят 3:0.

През втората част и двата отбора направиха много промени. За “сините” в 60-ата минута се появи най-скъпото попълнение Жоао Силва, но с играта си показа, че е далеч от титулярното място, което изглежда абонирано къйм момента за Карвальо. Силва така и не направи нищо запомнящо се на терена, което бе прието с неодобрение от феновете, които вече са наясно, че той получава около 30 000 лева на месец.

Все пак дошлите на “Герена” фенове видяха още два гола. В 73-ата минута Пиргов реализира с глава, а само 3 минути по-късно един от най-добрите на терена Прохазка опита да скъса мрежата на Абдиков за крайното 4:1.

Мачът по минути
1 - svirkata.jpg Начало на двубоя
6- Прохазка е изведен добре от Марсиньо, но стреля силно в аут
9- Удар отдалеч на Пиргов, но над вратата на "Левски"
15- Греда за Пирин! Диагонален удар отдалеч на Албин Ходжа се удари в напречната греда, близо до сглобката
16- Удар с глава на Прохазка, който е уловен от Абдиков
17- jalt.jpg Жълт картон за Ромейн Ели, който събори откъсващият се сам срещу вратаря Лазаров
25- Райков свали за Гаджев пред наказателното, ударът е избит, после и Райков опита от воле, но аут
29- topka.jpg ГОЛ за "Левски"! Дъстли Мюлдер се включи в атака, получи сам срещу вратаря и хладнокръвно реализира за 1:0!
37- topka.jpg ГОЛ за "Левски"! Базил де Карвальо засече центриране на Симеон Райков и удвои резултата
41- topka.jpg ГОЛ! Марсиньо бележи на празна врата след щастлив рикошет
45- svirkata.jpg Край на първото полувреме!
46- svirkata.jpg Начало на второто полувреме
46- smqna.jpg Две смени в "Левски" - Диамутен и тонев се появяват на мястото на Везалов и Гаджев
51- Груба грешка на влезлия на почивката Диамутен, от която Румен Лапантов не успя да се възползва
60- smqna.jpg Жоао Силва влиза на мястото на Базил де Карвальо в състава на "Левски"
71- smqna.jpg Капитанът Станислав Ангелов излиза, на негово място влиза в игра Антонио Вутов, а Симеон Райков е сменен от Чаворски
73- topka.jpg ГОЛ за Пирин! Центрирана топка в наказателното поле на "Левски", лошата реакция на защитата на "сините" и вратаря Пламен Илиев бе наказана от Пиргов, който вкара с глава за 3:1
76- topka.jpg След пас на Антонио Вутов, Прохазка разстреля съперника за 4:1
88- Хазуров пропусна отлично положение, след като излезе сам срещу вратаря
90- svirkata.jpg Край на мача



"ЛЕВСКИ" - ПИРИН 4:1
1:0 Дъстли Мюлдер (29), 2:0 Базил де Карвальо (37), 3:0 Марсиньо (41), 3:1 Пиргов (73), 4:1 Прохазка (76)

Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ": Пламен Илиев, Александър Башлиев, Димитър Везалов (46-Сюлейман Диамутен), Ромен Ели, Дъстли Мюлдер, Станислав Ангелов, Владимир Гаджев (46-Цветелин Тонев), Роман Прохазка, Симеон Райков, Марсиньо, Базил де Карвальо (60-Жоао Силва)




__________.jpg
ПИРИН (ГД):
Абди Абдиков, Атанас Дреновички, Любомир Гуцев, Петър Лазаров, Албен Ходза, Деметър Пиргов, Николай Николов, Румен Лапантов, Григор Георгиев, Драги Коцев, Васил Панайотов





Съдия: Ангел Ангелов

Стадион: "Георги Аспарухов"
Жълти картони: Ромейн Ели ("Левски")