Локомотив (Пловдив) победи с 3:1 Чавадар (Етрополе) в последната си контрола преди старта на новия сезон в "А" група.

Селекцията на Емил Велев не срещна затруднения срещу втородивизионния тим на "Лаута" и постигна изразителен удар. Той дойде след голове на Георги Стефанов, Христо Златински от дузпа и на дошлият на проби Симеон Генчев. Юношата на Спартак (Варна), роден 1992 година, влезе като резерва на мястото на Христо Спасов и успя да се разпише.

В днешната контрола Кокала изпробва и други нови играчи. Единствено пълни 90 минути на терена изкара централният защитник Величко Величков, който е бивш футболист на "Ботев" (Пловдив), а за последно защитава екипа на Любимец.

След почивката в игра за Локо (Пд) се появи Виктор Дениран, който замени на левия бек кипъреца Димитриу. За "смърфовете" влязоха още Симеон Генчев, Петър Трифонов, Рангел Абушев и Диего Фераресо.

Георги Стефанов откри резултата в началото на второто полувреме. Нападателят засече с глава центриране на каращия проби Генчев. В 53-ата минута Христо Златински удвои от дузпа. Полузащитникът не сгреши от бялата точка, след нарушение на защитник на Чавдар срещу Йордан Тодоров.

Малко след гола на Златински гостите намалиха резултата. Бившият играч на "Ботев" (Пд) Йордан Етов се възползва от грешка на Дениран и с мощен изстрел вкара за 2:1.

Четвърт час преди края на двубоя Генчев оформи крайното 3:1. Юношата на Спартак (Варна) реализира красив гол, след като развинти отбраната на гостите и наказа стража им.

След мача Емил Велев пусна футболистите си в почивка до понеделник, когато тимът ще стартира подготовката си за гостуването на Локо (Сф) от 1-ия кръг на "А" група.