Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който е един от основните инициатори за революционните промени в ЦСКА, даде ексклузивно интервю за Информационна Агенция БЛИЦ.

- Г-н Димитров, добър ден. Търсим ви от Информационна Агенция БЛИЦ. Удобно ли е да поговорим за проблемите в ЦСКА?
- Да, разбира се, с удоволствие.

- В четвъртък в Евксиноград се състоя среща между група бизнесмени, на която основният въпрос е бил свързан с предстоящите промени в ЦСКА. Бихте ли ни казали повече подробности?
- Срещата продължи няколко часа и на нея бяха положени основите на инициативен комитет, чиято основна задача е да помогне за спасението на ЦСКА. Всички, които обичат, вярват и стискат палци на ЦСКА, отдавна са видели, че клубът е изпаднал в тотална деградация. Най-вече финансово. На тази среща се решиха много неща, но всички подробности ще научите в сряда.

- Какво точно ще се случи в сряда?
- В 15 часа в БТА ще бъде дадена пресконференция, на която ще бъдат представени кръг от български бизнесмени, които ще се включат в ръководството на новия ЦСКА.

- Кои са тези бизнесмени?
- Имайте търпение до сряда. Само ще ви кажа, че това са много богати хора, с чист бизнес и най-важното - с чиста и искрена любов към ЦСКА.

- Какво обаче ще се случи с "Титан" и как ще се осъществи трансформацията на най-високо ниво в клуба, тоест предаването на властта?
- Ще разкрия пред вашата агенция, че снощи имах дълъг и продължителен разговор с Димитър Борисов. Постигнахме устно споразумение, подчертавам устно, за оттеглянето на "Титан" от ЦСКА като мажоритарен собственик. Самият премиер Бойко Борисов вече обяви, че пред "Титан" има два варианта - или да изберат ЦСКА, или да изберат своя бизнес. Тук искам изрично да подчертая, че новият ЦСКА няма да има мажоритарен собственик. Акциите ще бъдат разделени. Идеята е да се наложи испанският модел на управление, както е в Барселона и Реал (Мадрид). И феновете ще притежават акции. Но какво точно имаме предвид, ще стане ясно в сряда. Тогава ще научите много интересни подробности. Димитър Борисов пък ще даде в понеделник изявление, в което ще потвърди това, което съобщавам на вас - че е постигнато устно споразумение за оттеглянето на "Титан" от ЦСКА като мажоритарен собственик. "Титан" най-вероятно ще остане в ЦСКА, притежавайки някакъв процент.

- Г-н Димитров, ще потвърдите ли пред БЛИЦ, че Христо Стоичков ще бъде новият президент на ЦСКА?
- Да, потвърждавам пред БЛИЦ. Христо Стоичков ще бъде новият президент на ЦСКА.

- По-късно днес обаче Стоичков ще даде пресконференция в Ловеч като треньор на Литекс...
- Именно на нея Ицо ще потвърди това, което ви съобщих. Той обаче ще заеме новия си пост, след като целият процес, свързан с промяната на властта с ЦСКА, приключи. Вероятно ще ме попитате колко време ще продължи този процес. Всички се надяваме този период да бъде кратък, но в никакъв случай промяната няма да настъпи в рамките на няколко дни. Нужно е време и търпение, но аз искам да подчертая, че началото на големите промени в ЦСКА вече е дадено.

- Г-н Димитров, има ли вероятност "Газпром" да влезе в ЦСКА като един от основните спонсори?
- Да, водени са преговори на най-високо ниво между г-н Бойко Борисов и ръководството на могъщия руски концерн. Бъдете сигурни обаче, че "Газпром" или който и да е мощен инвеститор ще влезе в ЦСКА като основен спонсор едва след като промените бъдат завършени и обстановката се стабилизира.

- Какво ще кажете за финал на феновете на ЦСКА?
- Поздравявам всички фенове, които бяха до отбора в тези трудни и мъчителни времена. Силно се надявам, че съвсем скоро те ще имат огромни поводи за радост. И че ЦСКА ще бъде това, което трябва да бъде, тоест ЦСКА да е ЦСКА. Това е всичко.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ