Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

ЦСКА получи тежък удар, след като БФС обяви решението си - няма да картотекира новите попълнения! Причината е депозирана във футболната ни централа жалба от Черноморец (Бургас) заради Абел Анисе.

Борислав Михайлов и компания я уважиха и сега "армейците" не могат да уредят шестимата от Локомотив (Пловдив), завърналият се от Динамо (Букурещ) Мишел Платини, Тенгариня и Александру Пакурар.

Както е известно, от "Лазур" твърдят, че "червените" са откраднали Анисе, който през пролетния полусезон нямаше право да играе в официалните мачове на ЦСКА до изясняването на случая. Футболистът от Мадагаскар обаче беше уреден с права за Лига Европа и взе участие в срещите с Мура.

ЦСКА има право да обжалва днешното решение на Дисципа пред Апелативната комисия. Ако то остане в сила, "червените" няма да могат да картотекират новите за първия кръг - срещу Литекс, както и за следващите мачове до 31 август. След тази дата "армейците" законово могат да уредят с права въпросните играчи, тъй като те пристигнаха в Борисовата градина като свободни агенти.

Решението на Дисциплинарната комисия:

* С Решение на СТК от 03.08.2012 г. (по-долу) ДК е сезирана за извършено нарушение от ПФК ЦСКА на чл. 45, ал. 2 от ПСТФ със сключването на договор с Анисе Адрианантенаина на 12.03.2012 г., като футболист-професионалист. Решението е прието въз основа на жалба от ПСФК Черноморец Бургас. След като ДК се запозна и разгледа документацията РЕШИ:

Налага на ПФК ЦСКА спортна забрана за картотекиране на нови футболисти в периода от 03.08.2012 г. до 31.08.2012 г. на летния трансферен период за 2012/2013 г.

Решението подлежи на обжалване пред АпК на БФС по установения ред.

Решението на Спортно-техническата комисия:
* По т.1 СТК като разгледа жалба от ПСФК Черноморец Бургас постъпила на 02.07.2012 г. констатира, че с картотекирането на състезателят Анисе Андрианантенаина в ЦСКА е извършено нарушение по чл. 45, ал. 2 от ПСТФ, за който СТК е взела становище на 31.01.2012 г.

Предвид горното СТК сезира ДК при БФС и прилага цялата събрана документация за вземане на решение от ДК.