Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Андриана Бънова стана поредната българска спортистка, провалила се на Олимпиадата в Лондон. Лекоатлетката се представи разочароващо в квалификациите на троен скок и завърши на предпоследното 32-о място.

Бънова се представи много слабо, записвайки резултат 13,33 метра. По-зле в квалификациите беше единствено Анастасия Пера от Гърция, която даде 11,93 метра. Състезателки от Румъния и Беларус пък бяха декласирани, след като направиха три неуспешни опита.

25-годишната Бънова, която е дебютантка на Олимпийски игри, направи фалстарт в първия си опит, във втория даде 12,88 метра, а в третия - 13,33. Постижението й беше далеч от 12-ата и последна, спечелила място за финала - Мария Сестак от Словения (14,11 метра).

Едва четири състезателки се класираха за разпределението на медалите на 5 август с покрита квалификационна норма, а още осем бяха добавени по резултат. Първа в днешната квалификация се нареди Олга Пипакова от Казахстан с 14,79 метра.

Бънова беше първата ни олимпийка, представяща България в първия ден на лекоатлетическия турнир на Игрите в Лондон. По-рано ви информирахме и за отпадането на гюлетласкача Георги Иванов. Любопитното е, че двамата се сгодиха само дни преди да тръгнат към Лондон.

3_5.JPG