Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Лудогорец постигна престижно равенство 1:1 като гост на Евертън в контролен мач, който се игра при закрити врата на стадион "Гудисън Парк" в Ливърпул. Шампионът на България се представи отлично срещу тима от английската Висша лига, воден от Дейвид Мойс. Шотландският специалист разчита на всичките си титуляри, които обаче бяха максимално затруднени от избраниците на Ивайло Петев и не успяха да постигнат победа на собствения си стадион.

"Карамелите" поведоха в резултата с гол от дузпа малко преди почивката, когато точен във вратата на Иван Чворович беше Лейтън Бейнс - 1:0. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Жуниор Кайсара срещу Виктор Аничебе.

Изравнителното попадение за Лудогорец падна в 72-ата минута, когато Марселиньо наказа опитният американски страж Тим Хауърд за 1:1.

Избраниците на Ивайло Петев започнаха отлично срещата и изобщо не се стреснаха, че срещу тях имат футболисти, струващи милиони евро. В състава на Евертън личаха имената на бившия футболист на Манчестър Юнайтед Фил Невил, Никица Йелавич, Маруан Фелайни, Стивън Пиенаар, Фил Ягиелка и други.

Още в 3-ата минута Димо Бакалов можеше да открие резултата, но озовал се очи в очи срещу Хауърд, не успя да го преодолее.

В 7-ата попадение на Емил Гъргоров не беше зачетено заради засада. В 27-ата пък късметът беше на страната на Лудогорец и попречи на домакините да отбележат, след като удар на Стивън Нейсмит срещна напречната греда.

Секунди по-късно Бакалов пропиля нова отлична възможност за гол. Младият нападател на Лудогорец беше изведен в наказателното поле на "карамелите", но не успя точно да прехвърли легналия Тим Хауърд, пращайки топката на сантиметри покрай лявата греда. Така се стигна до 41-ата минута, когато Кайсара повали нигериеца Виктор Аничебе в наказателното поле на българите и съдията посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Лейтън Бейнс, който стреля по земята, Чворович отклони топката, но тя все пак влетя в мрежата му - 1:0.

В началните минути на втората част избраниците на Дейвид Мойс упражниха натиск, а в 57-ата минута Никица Йелавич за малко да удвои преднината на англичаните. Нападателят прехвърли Чворович, но притичалият Любомир Гулдан успя да изчисти топката от голлинията.

Десетина минути по-късно Димо Бакалов направи нов пропуск. Йордан Минев центрира отдясно, топката попадна право на крака на фланговия играч, но ударът му от няколко метра отново не намери целта.

Трудът на българските шампиони беше възнаграден в 72-ата минута. Тогава Марселиньо вкара изравнителното попадение. Момчетата на Петев изпълниха заучено фаул, Гъргоров нанесе удар, а след два рикошета топката стигна до бразилеца, който стреля, кълбото се отклони в лявата греда и влетя в мрежата на Тим Хауърд за крайното 1:1.

В 90-ата минута появилият се на смяна за "карамелите" Форестър отбеляза попадение, което обаче не беше зачетено заради засада.

Контролата по минути - ТУК

ЕВЕРТЪН - ЛУДОГОРЕЦ 1:1
1:0 Лейтън Бейнс (42-дузпа), 1:1 Марселиньо (72)

2_3.jpg
ЕВЕРТЪН: 24.Тим Хауърд, 3.Лейтън Бейнс, 4.Дарън Гибсън, 6.Фил Ягиелка, 7.Никица Йелавич, 14.Стивън Нейсмит, 15.Силвен Дистен, 18.Фил Невил, 21.Лиън Осмън, 25.Маруан Фелайни, 28.Виктор Аничебе (Стивън Пиенаар, Коулман, Браунинг, Форестър)
Треньор: Дейвид Мойс


ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 91.Иван Чворович, 25.Йордан Минев, 5.Александър Барт (46-33.Любомир Гулдан), 27.Козмин Моци, 80.Жуниор Кайсара (81-20.Шоко), 18.Светослав Дяков, 8.Станислав Генчев (63-6.Георги Костадинов), 73.Иван Стоянов, 84.Марселиньо (81-11.Жуниор Кишада), 19.Димо Бакалов (86-7.Михаил Александров), 23.Емил Гъргоров
Треньор: Ивайло Петев


Ливърпул, ст. "Гудисън Парк"