Динамо (Загреб) е на крачка от плейофите за групите на Шампионската лига. Хърватският гранд, който в предишния кръг елиминира драматично Лудогорец, би като гост коравия тим на Шериф (Тираспол) с 1:0 и взе комфортна преднина преди реванша у дома след седмица. Титуляр на вратата на домакините бе българският национал Владислав Стоянов.

В герой за Динамо се превърна Фатош Бечирай, който вкара единственото попадение в 14-ата минута. При ситуацията имаше съмнения за засада, но съдията не уважи протестите на домакините.
Медиите в Загреб пък скъсаха от критики футболистите от Хърватия и не пропуснаха да отбележат че въпреки добрата си игра Шериф не е от класата на предишния съперник на "модрите".

Любопитно е, че молдовците веднъж вече изхвърлиха именития си противник - през сезон 2010/2011, и то на същия етап (трети предварителен кръг на Шампионската лига), след като завършиха на два пъти наравно 1:1 и се наложиха след дузпи с 6:5. Тогава Влади Стоянов бе героят за Шериф на стадион "Масимир" в Загреб- Българинът спаси две дузпи и сам вкара една от дузпите за своя тим.