Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Тервел Пулев също стартира с победа участието си на олимпийския турнир по бокс в Лондон. Българският представител в категория до 91 килограма елиминира Сюансюан Ван от Китай след успех с 10:7 (5:2, 2:2, 3:3) и продължава на 1/4-финалите.
3_2.JPG
Това е трета победа за българския бокс на Лондон 2012, след като преди Тервел с първите си съперници се справиха Детелин Далаклиев и Александър Александров.

Малката Кобра започна отлично срещата си с Ван, който е бронзов медалист от последното световно първенство в Баку. Българинът свали съперника си с тежък удар, а първата част приключи с важната преднина за него от 5:2.

29-годишният Пулев прати китаеца в нокдаун и във втория рунд, като а резултатът преди последните 3 минути набъбна до 7:4.

Третата част беше доста оспорвана, като Тервел очевидно започна да пести сили, но все пак удържа контрола върху мача. Българинтът спечели сблъсъка с 10:7, за да се класира напред.

На 1/4-финалите Пулев ще се изправи срещу Ямил Хара Пералта. Аржентинецът победи Шуаб Булудинац (Алжир) с 13:5. Двубоят на българина с Перата ще бъде на 5 август.

Днешният мач на Тервел на живо от трибуните изгледа президентът на БОК Стефка Костадинова.


2_2.jpg

3_1.JPG

3_3.JPG