Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Григор Димитров последва Цветана Пиронкова и също отпадна на сингъл от олимпийския тенис турнир в Лондон. Гришо отстъпи с 3:6, 3:6 на Жил Симон и не успя да се класира на 1/8-финал на Игрите. Така 21-годишният хасковлия продължи лошата си серия срещу французина, който никога не е побеждавал - 4 загуби след днешната.

Както е известно, в първия си мач на Олимпиадата Григор Димитров се справи с Лукош Кубот от Полша, побеждавайки го с 6:3, 7:6 (4). Срещу поставения под №12 в схемата и 13-и в света - Жил Симон, Гришо обаче разочарова и не успя да го преодолее.

Мачът не започна никак добре за българина, който допусна пробив още в третия гейм. Това сякаш за кратко подейства мобилизиращо на първата ни ракета и той върна пробива за 2:2. В седмия гейм 53-ият в света Гришо отрази брейкпойнт, но все пак изпусна подаването си за 3:4. Проблемите в играта на българина се задълбочиха и той увеличи непредизвиканите грешки, което доведе до нов пробив и загуба на първия сет с 3:6 след половин час игра.

Втората част също запона лошо за Гришо. Той изостана с 0:3 след допуснат пробив във втория гейм и така и не успя да навакса разликата. Симон имаше леки колебания при подаването си в седмия гейм и трябваше да спася брейкпойнт, но се справ успешно с тази задача. При 5:3 27-годишният французин пропиля три мачбола, но при четвъртия не сгреши и осигури класирането си на 1/8-финалите след точно час престой на корта в "Ол Ингланд Клъб".

С успеха си над Кубот в първия кръг Григор Димитров влезе в историята на родния тенис като първият ни представител при мъжете, постигнал победа на Олимпиада.