Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

ЦСКА започна преговори с екзекутора на "Левски" Саид Хюсеинович, научи БЛИЦ.

Седмицата на ФК Сараево направи за смях снощи отбраната на "сините", като реализира 2 гола във вратата на Пламен Илиев. Именно Хюсеинович се превърна в кошмар за левскарите, които последваха Лудогорец, ЦСКА и Локомотив (Пловдив) и също рано-рано се сбогуваха с евротурнирите. Селекцията на Илиан Илиев победи в първия мач в София с 1:0, но на реванша на стадион "Кошево" отстъпи с 1:3 и напусна безславно Лига Европа.

Първо Хюсеинович даде преднина на босненците в 12-ата минута, след като беше изведен зад защитата на "Левски", с лекота надбяга Иво Иванов и отблизо прати топката в мрежата на безпомощния Пламен Илиев. Второто попадение на 24-годишния халф беше за крайното 3:1 в 63-ата минута. Тогава Хюсеинович направи за смях цялата отбрана на българите, счупи кръстовете на Иво Иванов и Станислав Ангелов и с топовен изстрел прониза Илиев.

С отличните си изяви халфът на ФК Сараево е впечатлил Стойчо Младенов, който го е пожелал в ЦСКА и ръководството на "армейците" веднага е стартирало преговори с колегите си от "Кошево".

Хюсеинович е роден на 13 май 1988 година. Кариерата му започва в Слобода Тузла, където е до 2008-а. След това халфът осъществява трансфер във Вердер, след като скаутите на клуба от Бундеслигата забелязват таланта му. Германците плащат 900 000 евро за него. С екипа на Вердер Хюсеинович записва 10 мача, в които обаче не успява да отбележи нито един гол. "Зелено-белите" го преотстъпват за няколко месеца в Кайзерслаутерн, където босненецът играе в едва 4 срещи, пак без да вкара попадение. От тази година Хюсеинович е част от ФК Сараево, елиминирал "Левски" именно с негова основна заслуга. Играчът има записани 2 мача за националния отбор на Босна и Херцеговина.