Шампионът на Люксембург Дюделанж поднесе най-голяма сензация във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Скромният тим от Великото херцогство изхвърли от турнира австрийските богаташи от Залцбург. В реванша в града на Моцарт домакините биха с 4:3, но победата им се оказа пирова. Те бяха загубили първата среща с 0:1 и това се оказа фатално за тях. Титуляр за Дюделанж игра 35-годишният французин Жан-Филип Кайе, бивш защитник на Литекс.

Полупразните трибуни на “Ред Бул Арена” бяха попарени още в 26-ата минута, когато грешка в защитата на австрийците подари топката на съперника и с бърза контраатака Щайнметц остана сам срещу вратаря и откри. Веднага след изпълнението на центъра Янчер изравни. В 37-ата минута Хинтерегер се разписа за 2:1 и по този начин измамно спокойствие се настани в редиците на домакините. Домакините се нуждаеха от още само един гол, за да се класират напред, но вместо това шокът стана пълен, когато секунди след почивката героят от първия мач Йоаким изравни – 2:2. В 57-ата минута Щайнметц вкара за 3:2 в полза на Дюделанж и това съвсем наля гипс в краката на футболистите от Залцбург. Четвърт час преди края и съдията се опита да удари едно рамо на домакините и изгони Бензуиен. Малко по-късно реферът им подари и дузпа, вкарана от Силва за 3:3. В 82-ата минута резервата Сарате се разписа за 4:3, но отчаяният щурм на спонсорирания от “Ред Бул” тим не даде резултат. Не му помогнаха и дадените 6 минути допълнително време и така голямата сензация стана факт.

Успехът е исторически, защото никога до този момент тим от Люксембург не беше побеждавал на този етап от Шампионската лига. В предишния кръг Дюделанж размаза на два пъти тима от Сан Марино Тре Пене - 4:0 като гост и 7:0 вкъщи. Това бе един от най-големите триумфи на тима в турнира досега, където обикновено той е в ролята на губещия. В следващия кръг Дюделанж ще срещне словенския Марибор.