Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Ръководството на Черноморец (Бургас) официално поиска оставката на Борислав Михайлов. Причината е отношението и толерирането на ЦСКА от страна на БФС по няколко казуса, които засягат пряко Черноморец. БЛИЦ по-рано днес ви информира, че бургазлии ще дадат брифинг, на който ще разкрият повече подробности, най-вече около неспазените срокове и забавени плащания на ЦСКА по трансфера с Мишел Платини.

“Поводът за тази пресконференция е огромното недоволство на Черноморец от БФС. Настояваме президентът на БФС Борислав Михайлов незабавно да подаде оставка. Под негово давление се нарушават наредбите. Тези нарушения потъпкват правата на клубовете. Конкретно визираме три случая

Първият случай: Промяната с регламента за купата на България - неясно защо се пренареждат участниците в европейските клубни турнири и Черноморец търпи негативи. Неясно е защо и с каква цел се прави. Ще заведем дела срещу БФС и ще търсим имуществена отговорност от централата (б.а. бургазлии говорят за това, че в последните кръгове се разбра, че вместо четвъртият в първенството да играе в Европа, се взе решение финалистът за купата на България да участва в Лига Европа). На каква база Локомотив (Пловдив) участва в Европа, след като в наредбата на БФС ясно пише, че четвъртият в първенството има право да играе в Европа. На базата на какво бе решено това - защото ще нарушим европейски схеми, нима нямаме стадион, треньор, отбор.

Вторият случай: Анисе - БФС намери начин да картотекира Анисе, но не намери време да се произнесе дали ЦСКА подлежи на санкции.

Третият случай: Платини - издаване неправомерно лиценз на ЦСКА за три години заради Платини. Искаме лицензирането да се прави директно от комисиите на УЕФА, защото БФС узаконява беззаконието.

Следва изказване на Пламен Киряков, за което БЛИЦ днес информира своите читатели. А именно, заплахи от страна на ЦСКА по случая с Платини, след като Черноморец отказали да разсрочат още веднъж дължимата сума: “ЦСКА ни каза: "вземете тези пари, защото и тези пари няма да видите. Имаме лоби и договорки.” "Ясно е, че ЦСКА има огромен брой фенове - както в народното събрание, така и в правителството. Премиерът Бойко Борисов да не помага само на ЦСКА, а и на другите клубове", отговори Киряков на въпрос дали има политически натиск спрямо бургазлии.

“Решението ни да излезем с това становище до голяма степен е продиктувано от срещата ни с ЦСКА. Да се уреждат взаимоотношенията между клубовете под натиск. Не може президентът на БФС да дава съвет как един от клубовете - в случая Черноморец, да бъде прекаран. В случая БФС трябва да е арбитър на клубовете. Искането за оставка е по-скоро морален акт. Но ако г-н Михайлов не вземе решение какво да прави, сме готови да предприемем следващата стъпка. Трябва през следващата година да се свика конгрес на БФС. Трябва да има мандатност на президента на БФС. Не може да има доживотни постове”, завършиха от Черноморец./БЛИЦ