Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Испанецът Фернандо Алонсо спечели Гран При на Германия на пистата "Хокенхайм" и стана първият с три победи във Формула 1 този сезон след 10 изминали надпревари. Пилотът на Ферари направи перфектно състезание и успя да запази първата си позиция от квалификациите. В края на надпреварата Алонсо беше абсолютно недостижим на върха.

За сметка на това драмата беше в битката за второто място, където с изключително агресивна маневра, при която целия болид излезе извън трасето, Себастиан Фетел успя да изпревари Дженсън Бътън. Тепърва обаче рейсконтрола ще анализира дали изпреварването е станало по правилата.

Четвърти финишира Кими Райконен, а пети остана Камуи Кобаяши. Драма имаше и в битката за шестото място. Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер заложи на стратегия с три спирания в бокса. След последния пит стоп той излезе на седма позиция. С меките гуми обаче направи серия от най-бързи обиколки и в края на състезанието се залепи за задницата на Серхио Перес. Силите обаче не му стигнаха да запише ново изпреварване и в крайна сметка остана седми.

Останалите трима пилоти в зоната на точките бяха Марк Уебър, Хюлкенберг и Нико Розберг.

Единственият отпаднал от надпреварата беше британецът Люис Хамилтън, който имаше проблеми още от самото начало на Гран При на Германия и му се наложи да влезе принудително в бокса.

След днешния успех Алонсо събра 154 точки в актива си и е едноличен лидер в класирането при пилотите. Вторият Марк Уебър има 120, Фетел е с 2 по-малко - 118, като не е ясно дали всъщност ще запази втората си позиция или ще бъде наказан. Четвъртият Райконен има 95, след Хамилтън с 92 и др.