Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Лудите ултраси на Сараево поругаха храм-паметника "Св. Александър Невски" преди мача с "Левски" от Лига Европа. "Ордите на злото", както са известни хулиганите от Босна и Херцеговина, започнаха да хвърлят бутилки около храма, а след това нахлуха вътре с тъпани. Поповете веднага затвориха вратите и позвъниха на полицаите.

"Свещениците бяха уплашени. Качихме агитката на автобусите и я изведохме на поляна извън София, където я охраняваме цял ден", сподели пред агенция Стандарт Нюз комисар Антон Златанов.

От съображение за сигурност той не назова мястото, тъй като мнозина имаха желание да набият "Ордите".

Босненците показаха рогата си още в сряда вечер. Те се сбиха с агитка на "сините" пред хотел "Хемус". Българите провокираха с неприлични жестове и подвиквания. Последва канонада. Агитката на Сараево отвърна и потроши коли пред хотела. Полицаите, които наглеждат гостите, се намесиха. Сараевци бяха прибрани в хотела, а привържениците на "Левски" - отблъснати. По-късно 7 българи се озоваха в 4-о РПУ. При обиск у тях са намерени маски с прорези и пиротехнически средства. В мелето са пострадали четирима полицаи. Един от тях е със спукана кост на ръката от удар с метална палка, двама от колегите му са с наранявания по глезените, а четвъртият - с травма на главата от хвърлен камък.