Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Лудогорец и Динамо (Загреб) завършиха 1:1 в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, игран в Разград, като така оставиха спора да се реши на реванша в Хърватия след седмица.

Българският първенец само може да съжалява за изпуснатата победа в дебютния си двубой на европейската сцена срещу класния си съперник, който успя да надиграе на "Лудогорец Арена". В 67-ата минута Марселиньо откри след центриране на Иван Стоянов, а Динамо стигна до равенството с гол в добавеното време. В 93-ата минута Анте Рукавина се разписа с глава за крайното 1:1 след неубедителна намеса на Урош Голубович.

Сериозно рамо на хърватите пък удари съдията Радек Прихода, който в 51-ата минута си затвори очите и вместо да изгони Тонел за удар с юмрук в главата на Марселиньо, му показа само жълт картон. Преди почивката пък домакините на два пъти изразиха претенции за дузпа, като при втория случай чешкият рефер можеше да посочи бялата точка, но не посмя.

2_15.jpg

През първото полувреме избраниците на Петев надиграха съперника, създадоха доста опасни положения, от които можеше да падне гол, но в някои ситуации липсваше добър последен пас, а в други вратарят на гостите Иван Келава се намесваше блестящо.

Още в 7-а минута Иван Стоянов стреля опасно от малък ъгъл, но в аут. Малко по-късно дойде и най-чистото положение за първото полувеме. Марселиньо получи топката около точката на дузпата и стреля добре, но Келава спаси майсторски. След това кълбото попадна в Иван Стоянов, но неговият удар беше избит в корнер. В 19-ата минута Марселиньо изрази претенции за дузпа, но съдията не ги уважи.

Първата опасност за Динамо дойде едва в 31-ата минута, когато Самир изведе добре Томечак, който стреля над вратата, пазена от Голубович.

В 42-ата домакините отново претендираха за дузпа. Йордан Минев нахлу в наказателното поле, но след сблъсък с противников футболист падна на земята, което обаче не беше достатъчно за чешкия рефер да посочи бялата точка, предизвиквайки гнева на публиката на Лудогорец.

Началните минути на второто полувреме бяха равностойни, като избраниците на Ивайло Петев отново успяха да наложат своето темпо и постепенно овладяха контрола над играта и започнаха да надиграват противника. В 65-ата минута на терена прехвърчаха искри и дори имаше размяна на удари между футболистите. Всичко тръгна от Самир, който умишлено нацели с топката падналия на земята Мирослав Иванов. Съдията от Чехия обаче се намеси и охлади страстите, показвайки жълти картони на провинилия се състезател на Динамо (Загреб) и на Светослав Дяков.

Само 2 минути след това "Лудогорец Арена" "избухна". Много активният в срещата Иван Стоянов центрира перфектно към Марселиньо, който засече с глава и въпреки намесата на Иван Келава, успя да вкара за 1:0. Именно бразилецът стана автор на историческия първи гол за Лудогорец в евротурнирите.

2_16.jpg

След полученото попадение играчите на Динамо реагираха и опитаха да изравнят, като при едно положение на Кайсара му се наложи да чисти топката пред голлинията.

Лудогорец се защитаваше успешно, а в добавеното време дори беше близо до втори гол. В 92-ата минута появилият се на смяна Михаил Александров подцени една ситуация, която като че ли прекърши момчетата на Петев. Бившият играч на Динамо (Загреб) Франк Гела организира чудесна атака, при която успя да подаде топката успоредно на голлинията, но юношата на ЦСКА се затича по-късно, беше изпреварен от съперник и не успя да я засече в опразнената врата, с което предизвика бурния гняв на публиката и най-вече на треньора си.

И както обикновено се случва - като не вкараш, ти вкарват! Така стана и тази вечер в Разград. В 93-ата минута Динамо (Загреб) стигна до изравнително попадение. Резервата Анте Рукавина се разписа и смълча трибуните. Самир изсипа топката в наказателното поле на Лудогорец, където Голубович не действа много убедително, Рукавина го надскочи и с глава я засече, изпращайки я в мрежата му. Сръбският стражът на българския първенец претендираше за нарушение, но съдията от Чехия не уважи искането му и зачете гола.

Така двата тима ще играят решителен мач в Загреб на 25 юли (сряда).

Мачът по минути - ТУК

ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО (Загреб) 1:1
1:0 Марселиньо (67), 1:1 Анте Рукавина (90+3)
ludogorec.JPG
ЛУДОГОРЕЦ: 1.Урош Голубович, 25.Йордан Минев, 5.Александър Барт, 33.Любомир Гулдан, 80.Жуниор Кайсара, 18.Светослав Дяков (83-27.Козмин Моци), 8.Станислав Генчев, 73.Иван Стоянов (90+1-99.Франк Гела), 84.Марселиньо, 22.Мирослав Иванов (86-7.Михаил Александров), 23.Емил Гъргоров
Резерви: 91.Иван Чворович, 20.Шоко, 27.Козмин Моци, 7.Михаил Александров, 99.Франк Гела, 6.Георги Костадинов, 19.Димо Бакалов
Треньор: Ивайло Петев
dinamo_1.jpg
ДИНАМО (Загреб): 30.Иван Келава, 3.Луис Ибанес, 8.Матео Ковачич, 10.Самир, 11.Иван Томечак (89-55.Анте Рукавина), 13.Тонел, 14.Шиме Върсалко, 16.Милан Бадел, 19.Йосип Пиварич (56-21.Фатос Бечирай), 24.Домагой Вида, 90.Дуже Чоп (74-20.Ахмед Алиспахич)
Резерви: 33.Ромео Митрович, 2.Анте Пулич, 5.Адриан Калейо, 20.Ахмед Алиспахич, 21.Фатос Бечирай, 23.Никола Покривац, 55.Анте Рукавина
Треньор: Анте Чачич 

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Радек Прихода (Чехия)
Жълти картони: Йордан Минев, Жуниор Кайсара, Светослав Дяков (Лудогорец); Тонел, Самир (Динамо Загреб)