Дебютантът в "А" група Пирин (Гоце Делчев) разби с 5:0 новака в "Б" група Спартак (Плевен) в контрола. Проверката се състоя на стадион "Свети Петър" в Банско днес по обяд.

Първата сериозна ситуация беше пред вратата на Пирин, но Влади Василев не успя да вкара. Тон за голеадата даде Боби Хазуров в средата на първата част. В 24-ата минута централният нападател на тима от Гоце Делчев засече с глава центриране на съотборник. Тимът от Плевен опита да изравни, но Любомир Тодоров и Станислав Краев не пропуснаха добри положения. Само две минути бяха достатъчни интригата окончателно да приключи. В 38-ата бранителят на Спартак Кристиян Григоров извърши нарушение в наказателното поле и Румен Лапантов изпълни перфектно дузпата. Секунди по късно след центриране Петьо Лазаров с глава направи резултата категоричен - 3:0.

След почивката ситуацията на терена не се промени. Така се стигна до 70-ата минута, когато Георги Петров завърши свой самостоятелен пробив с голов удар за 4:0. Десетина минути преди последния съдийски сигнал Милушев спря топката с ръка в наказателното поле на Спартак. Този път Лазаров реализира отсъдената дузпа, фиксирайки крайното 5:0 за Пирин.