Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Литекс загуби с 0:3 от Стяуа в контрола, която се игра на стадион “Генча” в Букурещ. Двубоят беше официално представяне на домакините от Стяуа и се игра през 10 541 зрители. Головете за домакините реализираха Думитраш, Чипчиу и Михай Костеа. Треньорът на “стелистите” Лауренциу Регекампф заложи на всичките си титуляри. Колегата му Христо Стоичков обаче имаше на разположение силно подмладен състав. Камата не можа да използва капитана Небойша Йеленкович, както и Божиков и Томи Костадинов, които останаха в Ловеч. Единствените по-опитни в състава на Литекс бяха вратарят Илко Пиргов, Момчил Цветанов, Николай Бодуров и Герасим Заков. Българският тим завърши в намален състав заради червен картон на Страхил Попов в 76-ата минута.

Още в 5-ата минута Думитраш стреля от над 25 метра, но вратарят Пиргов улови. Пет минути след това младокът от Литекс Никола Колев би много добре, но малко над вратата. В 22-ата минута Стяуа пропусна поредното голово положение. Роча получи топката в наказателното поле, завъртя се и стреля по земя, но Пиргов отново улови. Последваха два пропуска на Танасе. В 36-ата минута домакините поведоха с 1:0. Бурчеану центрира перфектно от корнер, Думитраш скочи най-високо и с глава прати топката във вратата на Литекс. След попадението феновете на Стяуа започнаха да скандират “ЦСКА, ЦСКА”. Както е известно, агитките на двата отбора са в добри отношения и си помагат по време на евромачове. В 44-ата минута грандът от Букурещ поведе с 2:0. Цялата защита на Литекс сгреши и остави Чипчиу да получи пас по дясното крило. Той пробяга почти цялата половина на “оранжевите”, влезе в наказателното поле, направи за смях бранител на Литекс и вратаря Пиргов, след което търкулна топката зад голлинията.

През второто полувреме и двамата треньори направиха доста смени. Натискът на Стяуа продължи и младите българи в състава на Литекс едва удържаха атаките. В 51-ата минута Николич остана под топката след центриране на Лупу. Четири минути след това Пиргов се намеси след удар на Флорин Костеа. В 62-ата минута отново вратарят остана последна преграда срещу Костеа, който направи сериозен пропуск. В 65-ата минута обаче румънецът се поправи и реализира за крайното 3:0. Нападателят получи извеждащ пас от половината на Стяуа, справи се с Бодуров, който го буташе и опитваше да събори в наказателното поле, след което разстреля Пиргов. В 76-ата минута Страхил Попов от Литекс беше изгонен заради втори жълт и съответно червен картон.

Стяуа – Литекс 3:0
1:0 Думитраш (37), 2:0 Чипчиу (44), 3:0 Михай Костеа (65)


Съставът на Литекс: Илко Пиргов, Страхил Попов, Илия Миланов, Бодуров, Кирил Динчев, Александър Цветков, Георги Миланов, Никола Колев, Момчил Цветанов, Армандо Ваюши, Герасим Заков
(В игра влязоха още: Недялков, Руменов, Г. Иванов, Десподов, Борисов)