Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

В най-горещия ден от лятото до момента България изпрати родните спортисти за Олимпиадата в Лондон. Игрите започват на 27 юли, а към Острова заминават 63-ма българи. Това е най-малката група състезатели от Олимпиадата в Токио през 1964 година, когато отново ни представят 63-ма спортисти.

На хубава церемония пред зала “Арена Армеец” министърът на спорта Свилен Нейков изпрати делегацията. За доброто настроение се погрижиха изпълнителите Рафи, Ангел и Мойсей, а всички запалиха свещичка за здраве.
 
На официалното събитие присъстваха част от спортистите, които ще се борят за медали в Лондон. Сред гостите беше целият отбор по художествена гимнастика начело с треньора Илиана Раева. Новите “златни момичета” са една от надеждите ни за медал на Игрите. Пред новата зала беше сребърната медалистка от Пекин 2008 година Станка Златева. Състезателката по борба със сигурност ще се бори за титлата в Лондон. “Надявам се с подготовката, която направих и работата на треньора Симеон Щерев, да ми помогнат да спечеля олимпийската титла. Шампионът си е шампион, вторият никой не го помни. Вече имам повече опит и трябва да съм по-спокойна”, заяви Станка Златева, която беше заедно със Симеон Щерев. С тях бяха и част от борците, които са основни претенденти за златото в своите категории.

000untitled11.jpg

Легендарната Мария Гроздева потегля за участие на шеста Олимпиада. Двукратната шампионка от Сидни и Атина също тръгва с надежда за медал. “Знам, че мога да стрелям добре и да спечеля медал. Изпращате ни като герои, нека така да ни посрещнете”, каза Мария Гроздева от трибуната.

На събитието бяха президентът на федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев и треньорът на националния отбор Иван Иванов. Родните щанги се завръщат на Олимпиада, след като дни преди Пекин 2008 “изгоряха” заради допинг. В Лондон ще ни представят Иван Марков и Милка Манева. “За съжаление ще участваме само с двама състезатели. Това беше максимумът, който можехме да направим. Не очаквайте медали или нещо страхотно. Българинът е свикнал от щангите по 10 златни медала, очакваме достойно представяне”, заяви Неделчо Колев.

“България ще се върне с медали, които ще донесат слава и престиж не само на вас, а и на цялото поколение, което идва след вас. Пожелавам ви от сърце много здраве, сила и спортен шанс, който да ни донесе отличия. Бъдете здрави и бъдете силни. Всички от вас ще бъдете достойно наградени от държавата и всички спонсори. С много ентусиазъм и енергия ви изпращаме на олимпийските игри и се надяваме да се представите отлично. На добър час, олимпийци”, каза министър Нейков./БЛИЦ

000untitled5.jpg

000untitled13.jpg

000untitled4_1.jpg