Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 3:6, 5:7 от Давид Ферер полуфинала от АТП турнира в Бастад. Загубата не позволи на Гришо да влезе в историята като първия български тенисист, който достига до финал на турнир от АТП веригата.

Двубоя започна с гейм за световния номер 5 Ферер, който първи сервира. Гришо направи колебливо първо подаване, като се стигна до 0:40 в полза на испанеца. Той обаче не се предаде и успя да спечели подаването си, след няколко поредни точки. Ферер отново нямаше проблем при подаването и пак поведе. Последва пробив за 3:1 в полза на испанеца. Димитров успя веднага да върне пробива, но вместо да затвърди, позволи на Ферер отново да спечели подаването му и да поведе с 4:2. Двамата взеха сервисите си до края на сета и той завърши в полза на испанеца – 6:3.

Втория сет бе изключително оспорван, а Ферер на няколко пъти спаси подаването си с мъка. Димитров имаше 3 брейкпойнта, но нито веднъж не успя да се възползва. Двубоя вървеше гейм за гейм до 5:5.

Българинът бе пропуснал отлична възможност за пробив в предния гейм, но за разлика от него Ферер не пропусна възможността и поведе с 6:5 и подаване за мача. Гейм на 0 и победата отиде в ръцете на световният номер 5.